Gnocchi spenótos és gorgonzola mártással

Gnocchi spenótos-gorgonzolás mártással – egyszerű, gyors és ellenállhatatlan recept. Ma még a házi gnocchival is elkészítjük. Ha megfőttek és megsültek, már csak a mennyei tejszínes mártás elkészítése van hátra. És 10 perc alatt kész. Egy igazán jó és gyors recept, amely ideális előre elkészítésre és későbbi fogyasztásra is. A gorgonzola túl erős Önnek? A mártás reszelt parmezánnal, burratával vagy más, jól olvadó sajttal is kiváló. Legyen kreatív!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
4adag gnocchi szintén megvásárolható
1evőkanál növényi olaj
200 ml főzőtejszín vagy alternatív krém
150 g spenótlevél fagyasztott vagy friss
50 g gorgonzola
1 gerezd fokhagyma
1/2csokor petrezselyem
só és bors ízlés szerint

Tápértékek

407 Kalóriát
61 g Szénhidrátokat
11 g Zsír
11 g Fehérje

Munkamenet

1.

Süssük meg a gnocchit

A megfőtt gnocchit növényi olajban minden oldalról süssük aranybarnára. Tegyük félre.
Megjelölés készként
2.

Készítse elő az összetevőket

A gorgonzolát vágjuk nagyobb kockákra. Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk finomra a petrezselymet.
Megjelölés készként
3.

Készítse el a mártást

Pirítsuk meg a fokhagymát egy serpenyőben. Öntse bele a főzőtejszínt. Adja hozzá a spenótot, a gorgonzolát, a bazsalikomot, a sót és a borsot, és főzze körülbelül 5 percig, amíg a spenót térfogata csökken, és a mártás krémes lesz. Tálaljuk gnocchival.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként