Kókusztej
A kókusztej szárított kókuszreszelékből és vízből készül gyors és egyszerű receptünkben. Az alternatív tejtermékek saját készítése olcsóbb, mint a vásárlás, ráadásul nem kell aggódnia a felesleges adalékanyagok vagy a BPA-tartalmú csomagolás miatt. Ahhoz, hogy selymesen sima állagú kókusztejet kapjon, ki kell szűrni az üledéket. Ez a tej nagyon sok mindenhez kiváló: fagylalthoz, édesburgonya chana masala-hoz, zöldséges makarónihoz, turmixokhoz és még sok minden máshoz!
Tápértékek
87
Kalóriát
1 g
Szénhidrátokat
8 g
Zsír
1 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse el a kókuszreszeléket
Kézzel mossa meg és szárítsa meg a kókuszreszeléket.
Megjelölés készként
2.
Készítse elő a növényi tejkészítőt
Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Adja hozzá a kókuszreszeléket a keverőtálba.
Megjelölés készként
3.
A növényi tejkészítő beállítása
Nyomja meg a start gombot, a kiválasztó gomb segítségével válassza ki a megfelelő programot. Nyomja meg ismételten a kapacitás gombot, amíg el nem éri az 600 ml-t. Nyomja meg a Start gombot. 17 perc elteltével, vagy amikor a sípszó megszólal, a tej készen van. A tejet azonnal meg lehet inni. A maradékot öntse egy jól záródó kupakkal ellátott üvegbe, és tárolja a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Egy adag körülbelül 200 ml kókusztejnek felel meg. A receptből 3 adagot készíthet.
A kókusztej nagyon jól használható curryk, zöldségfőzelékek és egyebek készítéséhez. Tejturmixokban is remekül mutat.
Miután a növényi tejkészítő befejezte működését, a fogantyúnál fogva kiveheti az edényt (vigyázat, forró!). A készülék ezután automatikusan tisztíja magát.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.