Horchata: tigrismogyoró tej

A Horchata egy Spanyolországban népszerű növényi ital. A gazdag, krémes és finom tigrismogyoró tej kiváló tejmentes alternatíva, amely nem is tartalmaz dióféléket! Nagyszerű zabpehelyben, turmixban vagy tiszta italként! A tigrismogyoró olyan gumós növény (gyökérzöldség), mint a burgonya vagy az édesburgonya. A tigrismogyoró elnevezés a tigrismogyoró csíkos külső felületéről származik. Tele van rosttal, valamint különböző vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
50 g tigrismogyoró
Eszközök
Növényi tejkészítő (Marcia)

Tápértékek

95 Kalóriát
11 g Szénhidrátokat
4 g Zsír
1 g Fehérje

Munkamenet

1.

Előkészítjük a tigrismogyorót

Készítse elő a tigrismogyorót. Áztassa őket vízben legalább négy órára, de ha lehet, akkor egy egész éjszakára. Öntse ki a vizet.
Megjelölés készként
2.

Készítse elő a növényi tejfőzőt

Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Adja hozzá a tigrismogyorót a keverőtálba.
Megjelölés készként
3.

A növényi tejkészítő beállítása

Nyomja meg a start gombot, a kiválasztó gombbal válassza ki a megfelelő programot. Nyomja meg ismételten a kapacitás gombot, amíg el nem éri az 600 ml-t. Nyomja meg a Start gombot. 17 perc elteltével, vagy amikor a sípszó megszólal, a tej készen van. A tejet azonnal meg lehet inni. A maradékot öntse egy jól záródó kupakkal ellátott üvegbe, és tárolja a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Egy adag kb. 200 ml hochatának felel meg A receptből 3 adagot készíthet.
Miután a növényi tejkészítő befejezte működését, a fogantyúnál fogva kiveheti az edényt (vigyázat, forró!). A készülék ezután automatikusan tisztíja magát.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként