Retek pirítós
Ma a legapróbb nyelveket fogjuk csiklandozni. A retek pirítós reggelire és a nap bármely szakában alkalmas. Ebben a szendvicsben minden benne van, amire vágyik. Olívaolajjal megkenve, buffalo mozzarella darabokkal, apróra vágott retekkel, uborkával és sárgarépával, a legfrissebb ízekkel játszik. Mi azt mondjuk: ne habozzon, kóstolja meg!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
| 2szelet pirítós vagy kenyér | |
| 1buffalo mozzarella vagy burrata | |
| 2 retek | |
| 1 sárgarépa | |
| 1/4 uborka | |
| 1 újhagyma | |
| 1/4csokor bazsalikom | |
| 1 citrom | |
| 2evőkanál olívaolaj | |
| só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
375
Kalóriát
16 g
Szénhidrátokat
27 g
Zsír
15 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az összetevőket
Mossuk meg az uborkát, az újhagymát és a retket. Hámozza meg a sárgarépát. Mindent nagyon finom szeletekre vágunk vagy lereszelünk. Reszelje le a citrom héját, és facsarja ki a levét. Csöpögtesse le a buffalo mozzarellát. Mossuk meg és szárítsuk meg a bazsalikomot.
Megjelölés készként
2.
Pácolás
Keverjünk össze 1 evőkanál olívaolajat, citromlevet és -héjat, retket, uborkát, sárgarépát, sót és borsot. Tegye félre.
Megjelölés készként
3.
Pirítsa meg a pirítós
Kenje meg a pirítós szeleteket a maradék olívaolajjal, és serpenyőben vagy kontaktgrillen süsse aranybarnára.
Megjelölés készként
4.
Retek pirítós
A pirítósra kenjük rá a zöldséges vinaigrette felét. Rendezzük el a tetején a mozzarella szeleteket, kenjük meg a maradék öntettel, szórjuk meg bazsalikommal, sóval és borssal.
Megjelölés készként