Nyári saláta málnával
szuper könnyű
Nyári saláta friss málnával. Hát nem hangzik istenien? A fűszeres rukkola, az édes málna, a ropogós dió és az aromás feta kifinomult keveréke elolvad a nyelven. Természetesen ízlés szerint variálhatja az összetevőket. A málnaöntetet a salátánkra használjuk. Azonban egy sötét balzsamkrémes vagy joghurtos öntet is remekül mutat itt. Legyen kreatív, és hozzon egy másik salátát a következő grillpartira! Ki mer próbálni valami újat?
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
| 100 g rakéta | |
| 30 g gránátalmamag | |
| 150 g málna | |
| 150 g feta sajt | |
| 2 mogyoróhagyma | |
| 50 g dió | |
| 1/2 uborka | |
| 1adag málnaöntet vagy más, tetszés szerinti öntet | |
| só és bors ízlés szerint | 
Tápértékek
					171
											Kalóriát
									
							
					11 g
											Szénhidrátokat
									
							
					10 g
											Zsír
									
							
					7 g 
											Fehérje
									
					Munkamenet
			
				1.			
				
					
			
					Készítse elő a hozzávalókat
ossa meg és szárítsuk meg a rukkolát. A mogyoróhagymát meghámozzuk, félbevágjuk és vékony karikákra szeleteljük. Az uborkát megmossuk és apróra vágjuk. Szárítsuk meg és törjük össze a fetát. A diót durvára vágjuk. Mossuk meg és szárítsuk meg a málnát és a gránátalmamagokat.  
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				2.			
				
					
			
			Keverjük össze a salátát
Keverjük össze az összes hozzávalót, és öntsük rá az öntetet. Igény szerint sózzuk, borsozzuk. Jó étvágyat!
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				Jegyzetek
				A dió ízének fokozása érdekében a diót serpenyőben, olaj nélkül is megpiríthatjuk.  			
					
				Gránátalmamagot sok szupermarketben lehet kapni. Így megspórolhatja a gránátalma hámozását.			
					
				Ha a salátát későbbi fogyasztásra készíti, javasoljuk, hogy az öntetet tálalásig külön tárolja. Minden hozzávaló friss és üde marad. 			
					
				A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.