Pácolt feta
szuper könnyű
A pácolt feta a nyár slágere – különösen grillpartik alkalmával vagy a büféasztalokon. Még sosem pácolt fetát? Próbálja ki receptünket! Mint a legtöbb receptünk esetében, hagyja szabadjára a kreativitását, és variálja az összetevőket ízlése szerint. A feta pácolásakor nagy szabadságot élvezhet, és addig játszhat a gyógynövényekkel, fűszerekkel és ízekkel, amíg meg nem találja a kedvenc keverékét. Benne van?
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
200 g feta sajt | |
200 ml olívaolaj | |
2szál rozmaring | |
2szál kakukkfű | |
1evőkanál bors | |
1 gerezd fokhagyma |
Segédeszközök
Légmentesen lezárható pohár |
Tápértékek
778
Kalóriát
11 g
Szénhidrátokat
66 g
Zsír
25 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az alapanyagokat
Mossa meg és szárítsa meg a gyógynövényeket. Vágja őket apróra. Hámozza meg a fokhagymát és vágja apróra. A fetát megszárítjuk és kockákra vágjuk.
Megjelölés készként
2.
Pácolja be a fetát
Öntse az összes hozzávalót egy légmentesen záródó edénybe, és jól keverje össze. Hagyjuk pihenni legalább 12 órát és jó étvágyat!
Megjelölés készként
Jegyzetek
A feta mellett adhat hozzá napon szárított paradicsomot, olajbogyót, egyéb fűszernövényeket és még sok mást is. Legyen kreatív!
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.