Chia kenyér

A chia kenyér napraforgómaggal valószínűleg a legegyszerűbb kenyér, amit magazinunkban talál. Mivel a GrandPrix konyhai robotgépben készítjük, nem kell keleszteni, és nincs szükség előmelegített sütőre sem. Valóban, szinte munka nélkül elkészült. Csak tegye a hozzávalókat az élelmiszer-feldolgozóba, indítsa el a tésztaprogramot, tegye a kenyérformába és süsse meg – ennyi. Nincs dagasztás, nincs kelesztés – és mégis a chia- és napraforgómaggal készült kenyér kívül ropogós, belül pedig pihe-puha lesz. Ha nincs otthon egy olyan termofőző, mint a mi GrandPrixünk, akkor természetesen a klasszikus módon, botmixerrel vagy kézzel is összekeverheti a hozzávalókat. Próbálja ki, és meglátja, milyen gyors és egyszerű lehet a kenyérsütés!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
500 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
500 ml víz
2teáskanál
42 g friss élesztő
20 g fehérborecet
65 g chia mag
80 g napraforgómag
Segédeszközök
Tömítő tál
GrandPrix opcionális

Tápértékek

167 Kalóriát
22 g Szénhidrátokat
5 g Zsír
7 g Fehérje

Munkamenet

1.

A tészta elkészítése

Tegyük az összes hozzávalót a GrandPrixbe. Csukja be a fedelet, és indítsa el a Tészta programot. Alternatívaként az összes hozzávalót kézzel vagy botmixerrel is összekeverheti.
Megjelölés készként
2.

Süsse meg a kenyeret

Zsírozzon ki vagy béleljen ki egy sütőformát sütőpapírral. Öntse bele a tésztát, és tegye fűtetlen sütőbe. 200 °C-os felső/alsó hőfokon 45-55 percig sütjük. Körülbelül 20 perc sütés után hosszában vágjuk be a felületet egy késsel.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként