Efektívne varenie spája rodinu

A hatékony főzés a tépésről is szól

Egyes szakácsok a hagyományos főzés láttán dübörögnének. A főzési hibák miatt nemcsak az étel élvezeti értékét rontja el, hanem feleslegesen időt és energiát is pazarol. A hatékony főzés az egyszerűsítésről és racionalizálásról szól.

Sok időt pazarolunk a szeletelésre. Igen, nagyon gyakran nem lehet nélkülözni, de vannak olyan dolgok, amelyeket nem szabad vagy nem kell felvágni. Egy példa erre a hagyma. Ha nagyon finomra kell aprítani, akkor inkább a turmixgéphez nyúljon.

Használhatja például a kisméretű, gyengébb változatokat, amelyek sok háztartás konyhapultján előkelő helyet foglalnak el, vagy használhat klasszikus turmixgépeket, mint a Luca vagy a Herakles 5G.

Hatékony főzés = tépés

A leveles zöldségekkel óvatosan kell bánni. A salátát tényleg nem szabad vágni. Tépje szét a kezével. Időt és fáradságot takaríthat meg, ráadásul az így elkészített saláta jobb minőséget fog tartani. Ha felszeleteli, nagyon gyorsan megbarnul. A kézi tépéssel biztosíthatja, hogy ne hervadjon el olyan gyorsan.

Ha már szeletelés, így ésszerűen

A hatékony főzés jó móka.
forrás: shutterstock.com

Ha megsütötte vagy megfőzte a húst, ne szeletelje fel azonnal. A húsnak egy kicsit ki kell hűlnie. Ha még forrón kezdjük el szeletelni, akkor leértékeljük az ízét. Sok olyan lé szivárog ki belőle, aminek benne kellene maradnia. Megkóstolhatja a világhírű pulled porkot is, egy hosszan főzött húst, amelyet tépéssel adagolnak fel.

Receptek a hatékony főzéshez

Hogy ne kelljen levenni a kést az állványról, csak használja a fent említett turmixgépet. Például a karfiol-póréhagyma leves receptünkben nem kell feldarabolnia a karfiolt, csak tépje le a virágokat, és dobja a turmixgépbe. Zúzza össze a fokhagymagerezdeket, távolítsa el a héjukat, és tegye a turmixgépbe.

Érdekelheti Önt: Hogyan lehet felgyorsítani a főzést? Csak néhány trükkre van szüksége

Egyes mártásokat szeletelés nélkül is elkészíthet. Különösen a paradicsomosakat. Ne szeletelje bele a paradicsomot. Az ideális megoldás a turmixszelés. Még jobb megoldás azonban a facsarás. Ez sokkal simább állagot és intenzívebb ízt eredményez.

Talán kicsit meglepő, de nem lesz szüksége késre ahhoz, hogy elkészítse kedvenc guacamoléját. Ismétlem, egy turmixgép is megteszi. csak arra kell gondolni, hogy a hozzávalók vásárlásakor kerülje el a kést, és válasszon kissé kisebb alapanyagokat. Például egy kis vagy közepes méretű hagyma.