a házi készítésű fagylalt a kreativitásról szól

Házi fagylalt, a valódi felfrissülés

A fagylalt a nyárhoz tartozik – de valóságos kalóriabombává is válhat. De maradjunk derűlátók, a trendek is az egészséges fagylaltok felé vették az irányt. Mi is változatos, kalóriaszegény variációkkal érkezünk, amelyekkel még a bűnös élvezet is könnyű felfrissüléssé válik. Az otthon készített fagylalt egyszerűen bámulatos.

Különféle fagylaltvariációk – vajon mit is rejtegetnek a különböző ízek?

Az összetevők jelentik a hideg frissítő elkészítésének az alfáját és ómegáját. Elsősorban az olyan ételintoleranciák esetében, mint a laktóz- vagy a fruktóz-intolerancia, mindenképpen előnyös, ha jól ismerjük az összetevőket. Így még a vegánok is biztosak lehetnek abban, hogy a saját konyhájukban készített fagylaltok nem tartalmaznak állati eredetű termékeket. A fagylaltkülönlegességek elkészítésében a kreativitásnak nincs határa.

A házi fagylalt kevesebb kalóriát tartalmaz

Házi fagylalt

A fagylalt egy igazi nyári desszert. Lehet gyümölcsös, krémes, diófélékkel vagy csokoládéforgáccsal – a variációk sokféleségében mindenki megtalálja a kedvére valót. A fagylalt frissítő módon hűt le mindenkit a nyári hőségben. A hagyományos olasz krémfagylalt legalább 10 %-ban tejből áll, és literenként 90 gramm tojássárgáját tartalmaz. A tejes fagylalt még több tejet tartalmaz, amelyet gyümölcspéppel vagy aromákkal is kiegészítenek. Engedjen olyan receptek csábításának, mint például a matcha fagylalt aszalt málnával. Házi fagylalt, pontosan az Ön ízlése szerint!

Fagyasztott joghurt

A fagyasztott joghurt egy olyan trend, ami feldobja a hangulatát! Főleg joghurtból áll, vegán és laktózmentes, a tej alternatívájaként szójajoghurtot tartalmaz. Mivel a tejszínt tejjel helyettesítjük, ez a fagylalt a következő szuperegészséges, alacsony zsírtartalmú ételcsoda. Szója- vagy mandulatejjel még a fagyasztott joghurt is laktózmentes. Próbálja ki frissítő, krémes, könnyű fagyasztott szójajoghurtunkat.

Sörbet és Granita

Granita – gyümölcsbombák finom jégkristályszemcsés fagylalttal vagy krémes, gyümölcsös sörbetek kiválóak a vegánok, laktózérzékenyek vagy az alakjukra odafigyelők számára. Ezek a fagylaltvariációk nemcsak laktózmentes alternatívái a hagyományos krémfagylaltoknak, de a kalóriatartalmuk is alacsony. A szicíliai ételkülönlegesség, a granita 40 – 50 %-ban maracujából, 20 % cukorból és finomszemcsés jégkristályból áll. Ha kedveli a csípősen savanyú és a gyógynövények frissességében tobzódó ízeket, a citromos-bazsalikomos sörbetünk éppen Önnek készült.

Írós-dinnyés sörbet

A görögdinnye nyáron egy csodálatos frissítő – gyümölcsös, könnyű és nem túl édes! A különösen forró napokon csupán görögdinnyéből és íróból varázslatosan ízletes sörbetet készíthet. Ha van fagylaltkészítő gépe, a frissítő sörbet pillanatok alatt elkészül.

Legyen kreatív – a házi fagylalt készítése során szabad kezet kap

A fagylaltot nemcsak a különféle összetevőkkel ízesítheti, hanem a csemegék színpompás palettáját is felvonultathatja benne és rajta. A leleményes kombinációk követik a trendeket, valamint a meleg és a hideg párosítása már örökérvényűnek számít. A krémes, hűs fagyasztott joghurt gyorsan elkészíthető a jégkészítőben. A fagyi csúcspontja az öntet: édes eper, Oreo keksz, Goji bogyók, diófélék vagy gyümölcspüré. Ugyanez vonatkozik a krémes gyümölcssörbetre vagy a finom, szemcsés granitára is: egzotikusan édes mangó vagy fanyar citrom – hagyja szabadon szárnyalni a fantáziáját.

Written by:

Das Klarstein Team liebt es, in der Küche zu stehen. Hier wird gekocht, gebacken, gedörrt und auch gegrillt was das Zeug hält. Die neusten Rezepte kommen immer direkt ins Magazin!

Vélemény, hozzászólás?