a házi készítésű fagylalt a kreativitásról szól

Házi fagylalt, a valódi felfrissülés

A fagylalt a nyárhoz tartozik – de valóságos kalóriabombává is válhat. De maradjunk derűlátók, a trendek is az egészséges fagylaltok felé vették az irányt. Mi is változatos, kalóriaszegény variációkkal érkezünk, amelyekkel még a bűnös élvezet is könnyű felfrissüléssé válik. Az otthon készített fagylalt egyszerűen bámulatos.

Különféle fagylaltvariációk – vajon mit is rejtegetnek a különböző ízek?

Az összetevők jelentik a hideg frissítő elkészítésének az alfáját és ómegáját. Elsősorban az olyan ételintoleranciák esetében, mint a laktóz- vagy a fruktóz-intolerancia, mindenképpen előnyös, ha jól ismerjük az összetevőket. Így még a vegánok is biztosak lehetnek abban, hogy a saját konyhájukban készített fagylaltok nem tartalmaznak állati eredetű termékeket. A fagylaltkülönlegességek elkészítésében a kreativitásnak nincs határa.

A házi fagylalt kevesebb kalóriát tartalmaz

Házi fagylalt

A fagylalt egy igazi nyári desszert. Lehet gyümölcsös, krémes, diófélékkel vagy csokoládéforgáccsal – a variációk sokféleségében mindenki megtalálja a kedvére valót. A fagylalt frissítő módon hűt le mindenkit a nyári hőségben. A hagyományos olasz krémfagylalt legalább 10 %-ban tejből áll, és literenként 90 gramm tojássárgáját tartalmaz. A tejes fagylalt még több tejet tartalmaz, amelyet gyümölcspéppel vagy aromákkal is kiegészítenek. Engedjen olyan receptek csábításának, mint például a matcha fagylalt aszalt málnával. Házi fagylalt, pontosan az Ön ízlése szerint!

Fagyasztott joghurt

A fagyasztott joghurt egy olyan trend, ami feldobja a hangulatát! Főleg joghurtból áll, vegán és laktózmentes, a tej alternatívájaként szójajoghurtot tartalmaz. Mivel a tejszínt tejjel helyettesítjük, ez a fagylalt a következő szuperegészséges, alacsony zsírtartalmú ételcsoda. Szója- vagy mandulatejjel még a fagyasztott joghurt is laktózmentes. Próbálja ki frissítő, krémes, könnyű fagyasztott szójajoghurtunkat.

Sörbet és Granita

Granita – gyümölcsbombák finom jégkristályszemcsés fagylalttal vagy krémes, gyümölcsös sörbetek kiválóak a vegánok, laktózérzékenyek vagy az alakjukra odafigyelők számára. Ezek a fagylaltvariációk nemcsak laktózmentes alternatívái a hagyományos krémfagylaltoknak, de a kalóriatartalmuk is alacsony. A szicíliai ételkülönlegesség, a granita 40 – 50 %-ban maracujából, 20 % cukorból és finomszemcsés jégkristályból áll. Ha kedveli a csípősen savanyú és a gyógynövények frissességében tobzódó ízeket, a citromos-bazsalikomos sörbetünk éppen Önnek készült.

Írós-dinnyés sörbet

A görögdinnye nyáron egy csodálatos frissítő – gyümölcsös, könnyű és nem túl édes! A különösen forró napokon csupán görögdinnyéből és íróból varázslatosan ízletes sörbetet készíthet. Ha van fagylaltkészítő gépe, a frissítő sörbet pillanatok alatt elkészül.

Legyen kreatív – a házi fagylalt készítése során szabad kezet kap

A fagylaltot nemcsak a különféle összetevőkkel ízesítheti, hanem a csemegék színpompás palettáját is felvonultathatja benne és rajta. A leleményes kombinációk követik a trendeket, valamint a meleg és a hideg párosítása már örökérvényűnek számít. A krémes, hűs fagyasztott joghurt gyorsan elkészíthető a jégkészítőben. A fagyi csúcspontja az öntet: édes eper, Oreo keksz, Goji bogyók, diófélék vagy gyümölcspüré. Ugyanez vonatkozik a krémes gyümölcssörbetre vagy a finom, szemcsés granitára is: egzotikusan édes mangó vagy fanyar citrom – hagyja szabadon szárnyalni a fantáziáját.

Written by:

Das Klarstein Team liebt es, in der Küche zu stehen. Hier wird gekocht, gebacken, gedörrt und auch gegrillt was das Zeug hält. Die neusten Rezepte kommen immer direkt ins Magazin!