Tipps gegen Hitze: Frau öffnet Vorhänge

Hogyan lehet túlélni a nyári hőséget: Tippek, receptek és trükkök az extrém hőség ellen

A kinti hőmérséklet jóval 30 °C fölé emelkedik, és máris kétségbeesett? Akkor a legjobb helyen jár! Átfogó útmutatót készítettünk Önnek arról, hogyan győzheti le a nyári hőséget. Nekünk köszönhetően élvezni fogja a nyarat és hűvös marad. Akár beltéren, akár kültéren, receptekkel, tippekkel vagy a kütyüinkkel. Merüljünk el a tippekben és trükkökben, hogy többet ne izzadjon.

Cikk tartalma: Hogyan éljük túl a nyári hőséget légkondicionálóval

 1. Hogyan hűtsük le a lakást?
  Gyakorlati háztartási tippek
  Hogyan hűtsünk megfelelően ventilátorral és
 1. Maradjon friss
  Hogyan öltözzünk a hőségben?
  Győzze le a hőséget a megfelelő étrenddel
  Viselkedjen felelősségteljesen a hőségben
 1. Maradjon hűvös és szórakozzon
  Italok és finomságok
  Vonja el a figyelmét  

Hogyan hűtsük le a lakást?

Természetesen számos módja van annak, hogy a hőségben is kellemesen zavartalan legyen az otthona. Talán Önnek is van egy jól bevált trükkje. Elvileg azonban van néhány alapvető tennivaló és tilalom. Természetesen használhat egy okos gépet is. Hogyan teheti kényelmessé otthonát, és hogyan élvezheti a nyarat úgy, ahogyan az Önnek megfelel?

Gyakorlati háztartási tippek

Ha 30 °C feletti hőmérsékleten szeretné otthonát a lehető leghűvösebbé tenni, próbáljon meg betartani néhány alapvető szabályt:

 • Tartsa zárva az ajtókat és az ablakokat.
 • Napközben húzza be a redőnyöket vagy függönyöket.
 • Ha lehetséges, csak késő este vagy kora reggel szellőztessen.
 • Szellőztet napközben? Ezután szellőztessen időszakosan.
 • Ha lehetséges, szárítsa a szennyest a szabadban.
 • Kapcsolja ki és húzza ki a használaton kívüli elektromos készülékeket.

Az általános szabály tehát a következő: Próbálja meg megakadályozni, hogy a hő bejusson otthonába. Ha egyszer a lakás valóban felmelegedett, nehéz megszabadulni a hőtől. Amellett, hogy hogyan küzd a hőség ellen otthonában, keressen olyan helyeket, ahol lehűtheti magát. Egy úszómedence vagy egy tó bevált tipp.

Hogyan kell megfelelően hűteni a ventilátorral és a légkondicionálóval

A nő bekapcsolja a légkondicionálót

A Klarstein hűtőkínálata igazán gazdag. A ventilátoroktól a légkondicionálókig mindent megtalál itt. Különösen akkor válasszon ilyen megoldásokat, ha otthona nagyon gyorsan túlmelegszik. Mindig ügyeljen azonban arra, hogy helyesen és mértékkel használja őket. Mit értünk ez alatt?

 • Magas hőmérséklet esetén állítsa be a légkondicionálót úgy, hogy a külső hőmérséklethez képest legfeljebb 6 °C-kal hűtse le a belső teret. Ha egy helyiséget 25 °C-ra hűt, miközben a külső hőmérséklet 40 °C, a nagy hőmérséklet-különbség keringési zavarokhoz és fejfájáshoz vezethet.
 • A ventilátorokat és fúvókat mindig úgy kell elhelyezni, hogy azok keringessék a levegőt a helyiségben, de ne fújjanak közvetlenül Önre vagy másokra. A közvetlen hideg levegő izommerevséget és fejfájást okozhat.
 • A levegő páratartalma szintén fontos tényező a megfelelő hűtés szempontjából. Ideális esetben a relatív páratartalomnak 50% körül kell lennie. Ha a helyiségben több a páratartalom, mint kívül, a beltéri klíma nagyon kellemetlen lehet.

Szeretne felkészülni a nyárra és klímaberendezést vásárolni? A Klarstein választéka valóban széles, és részletes útmutatót is készítettünk arról, hogyan és miből válasszon klímaberendezést. Összehasonlításaink biztosan segítenek Önnek a helyes választás meghozatalában.

Maradjon friss még akkor is, ha kint meleg van

Nem csak az otthonnak van szüksége a lehűlésre. A hőségben különösen hűvösre van szüksége. Nem mondunk semmi újat, amikor emlékeztetjük Önöket, hogy a hőség nagyon megterhelő a testünk számára. Kövesse tehát tippjeinket és trükkjeinket, hogy ne terhelje feleslegesen a testét, és ne tegye ki magát felesleges kockázatnak. Amire érdemes odafigyelni: a gyermekek, a betegek és az idősek különösen veszélyeztetettek a hőségben. Segítsen nekik, hogy jól érezzék magukat a rendkívüli hőségben.

Hogyan öltözzünk a hőségben?

Persze, ha meleg van, a fürdőruha a legjobb. A munkahelyén azonban valószínűleg nem dicsérnék meg egy ilyen öltözékért. Íme néhány tipp, hogy a ruhák ne legyenek a túlzott izzadás okai. Viseljen laza és szellős, könnyű anyagból, például lenből, selyemből vagy viszkózból készült ruhát. Ideális esetben a nyári ruhák is világos színűek legyenek, mivel a sötét színek elnyelik a fényt, ahelyett, hogy visszatükröznék azt.

Győzze le a hőséget a megfelelő étrenddel

Tudja jól! Nagyon meleg van odakint, és az ételre nem is gondol. Még egy teljes kétfogásos ebédhez sem. Ne aggódjon, ha a helyes táplálkozásról van szó, mi tudjuk, hogyan éljük túl a forró nyarat. Amikor sok nehéz és zsíros ételt eszünk, a szervezetünknek sok energiát kell fordítania a megfelelő emésztésre. Ezért van az, hogy amikor kint meleg van, minden eddiginél fontosabb, hogy könnyű és kiegyensúlyozott étrendet fogyasszunk. Vegyen be sok vitamint, egyen gyümölcsöt és zöldséget, és kerülje a zsíros ételeket. Szeretne egy kicsit inspirálódni? Lásd nyári receptjeinket.

Éhségének csillapításához merítsen ihletet nyári receptjeinkből:

Viselkedjen felelősen a hőségben

Már említettük, hogy a hőség nagyon megviseli a szervezetünket. Ezért tudatosan úgy kell viselkednünk, hogy ne terheljük még jobban a szervezetünket. Ezek a mi tippjeink a hőség idején a szervezete tehermentesítésére.

 • Viselje a megfelelő ruhákat
 • Csökkentse a fizikailag megterhelő tevékenységeket
 • Védje bőrét a naptól és használjon fényvédő krémet
 • Ne tartózkodjon túl sokáig a közvetlen napfényben
 • Ha úgy érzi, hogy túlmelegedett, ne egyen vagy igyon semmi jeges dolgot
 • Ne tegye ki a testét túlzott hőmérséklet-ingadozásnak
 • Igyon sok vizet
 • Használjon hideg vízzel kimosott mosdókendőt vagy hideg vízzel töltött termoszos palackot a lehűléshez
 • Hűtse a csuklóját, ha keringési problémái vannak

Hűtse le magát és érezze jól magát

Ez talán a legfontosabb pontja az útmutatónknak. Bármennyire is hátráltat minket a hőség, örülnünk kell a szép nyárnak. Néha túl hideg, néha túl meleg, szeles, néha túl esős. Végső soron azonban az időjárást nem lehet megváltoztatni, és mindig a legjobbat kell kihozni belőle. Tippjeinkkel mindig elkerülheti, hogy szenvedjen a hőségtől. Ezért van lehetősége arra, hogy igazán élvezze a nyarat és a napsütést. Szeretnénk megmutatni, hogy pontosan mire gondolunk!

Italok és finomságok

Mikor máskor lehetne jobban élvezni a jeges finomságokat, mint nyáron, nem igaz? A hűsítő italok, finom fagylaltok, smoothiek, turmixok és egyéb finomságok a nyár védjegyei. Amint azt már említettük: Ha rendkívül meleg van, és a teste már túlmelegedett, nem szabad túlzásba vinni a jeges finomságokat. Amikor hideg ételt eszünk, a szervezetünknek először fel kell melegítenie, hogy feldolgozhassa. Ennek eredményeképpen a jeges italok és a jeges finomságok még jobban felmelegítenek minket, mivel a szervezetnek energiát kell fordítania a jeges finomság felmelegítésére.

Ezért csak akkor ajánljuk a fagylaltot és a hasonló finomságokat, ha már kellőképpen lehűlt, vagy ha tanácsainkkal még megfelelő hőmérsékleten tartja magát. Akkor semmi sem áll az útjába ezeknek az ízletes recepteknek:

A Klarstein portfóliójában gépek egész sorát találja, amelyek segítségével szinte bármilyen módon készíthet otthon jeges frissítőket. Népszerűek a fagylaltgépek, amelyek igazán finom krémes fagylaltot, sorbetet vagy akár fagyasztott joghurtot is készíthetnek. Azonban talál jégkészítőket is, amelyek jégkockái lehűtik a poharakat. Egyébként tudta, hogy a duplafalú üvegek jobban tartják a hőmérsékletet, mint a klasszikusak. A hideg italok tovább maradnak hidegek benne. Ami ebben az esetben valóban kívánatos.

Terelje el a figyelmét, és felejtse el a hőséget

Tippek a hőség ellen: Vízelemek a kertben

Ne feledkezzen meg a szórakozásról és élvezze a nyarat! Egyszerre hűsölhet és szórakozhat. A kertben vagy a teraszon a saját medencében, a tóparton a barátokkal és a családdal, vagy a különböző vízi sportok során. Még egy ilyen kerti slág is jó eszközként szolgál a lehűléshez és a szórakozáshoz. És ha már van otthon, akkor ajánljuk, hogy nézze meg a blumfeldt kerti zuhanyzóit is. Sok közülük mobil, praktikus és nagyon könnyen telepíthető.

Nyáron sokféleképpen lehet hűsölni. Tippjeink a hőség ellen segítenek abban, hogy minden helyzetben megőrizze hidegvérét. Reméljük, hogy segítettünk Önnek, és hogy igazán élvezni fogja a következő nyarat!

Written by:

Svenja szeret a konyhában a legapróbb részletekre koncentrálni. A rágcsálnivalóktól és a gyors receptektől a többfogásos menükig mindent addig tesztel, amíg tökéletes nem less.