Áfonyás fagylalt vörös borral
Áfonyafagylalt vörösborral – ilyen kombinációval még nem találkozott? Ha szerei a gyümölcsös, bogyós és telt ízeket, ez a fagylaltrecept csak Önnek való. A jellegzetes szín és a különböző ízek teszik különlegessé ezt a házi készítésű fagylaltot. Próbálja ki!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
300 ml száraz vörösbor például Cabernet Sauvignon | |
100 g áfonya | |
60 ml portói bor | |
60 ml fekete-ribizli likőr például Cassis | |
1 vaníliarúd | |
1/2 narancs | |
150 g vaj |
Segédeszközök
Jégkrém készítő | |
Finom szita |
Tápértékek
296
Kalóriát
7 g
Szénhidrátokat
25 g
Zsír
1 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az összetevőket
Az áfonyát jól mossuk meg és szárítsuk meg. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a magját kikaparjuk. A fél narancs héját lehúzzuk, a levét kicsavarjuk.
Megjelölés készként
2.
Forraljuk fel a bort
Forraljuk fel a vörösbort alacsony hőfokon. Csökkentsük körülbelül 200 ml-re, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
3.
Főzzük össze az egészet
Az áfonyát, a portóit, a likőrt, a narancshéjat és -levét, a vaníliarudat és a pépet, valamint a cukrot melegítsük fel egy lábasban, és főzzük körülbelül 10 percig, amíg a hozzávalók összeállnak. Távolítsuk el a vaníliarudat és a narancshéjat, turmixgépben pürésítsük a keveréket, majd finom szitán szűrjük át.
Megjelölés készként
4.
Fejezzük be a fagylaltkeveréket
Keverjük össze az áfonyás keveréket és a vörösbort. A vajat vágjuk kockákra, és fokozatosan keverjük a fagylaltkeverékhez.
Megjelölés készként
5.
Fagyasszuk le a fagylaltot
Tegyük a fagylaltkeveréket a fagylaltgépbe, és fagyasszuk le körülbelül 30 - 40 percig. Azonnal fogyaszthatjuk, vagy légmentesen záródó edényben a fagyasztóban tároljuk.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Nincs otthon portóija vagy likőrje? Használjon többet abból, amije van.
Hozzávalóinkból körülbelül 500 g fagylaltot készíthetünk, ami 5 adagnak felel meg. Mindegyik körülbelül 100 gramm.