Dió tej

Tejkészítőnkkel a saját diótej elkészítése gyerekjáték. A dió különböző vitaminok és omega-3 savak forrása. Fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár, támogatja a szív- és érrendszert, az anyagcserét és rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A dió természetes módon gyulladáscsökkentő, és a tej ízletes alternatívája, amit akár saját maga is elkészíthet. Ez a tej egyszerű módja annak, hogy több diót építsünk be az étrendünkbe. A tejet közvetlenül ihatja, vagy felhasználhatja zabpehelyben, müzliben, reggelizőpelyhekben és turmixokban. Használhatja pékárukban vagy kávéban is.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
35 g dió
1csipetnyi tengeri só
Segédeszközök
Tejkészítő készülék

Tápértékek

253 Kalóriát
2 g Szénhidrátokat
25 g Zsír
6 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítsük elő a tejfőzőt

Töltsük fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba.
Megjelölés készként
2.

Állítsuk be a dió tejkészítő készüléket

Kapcsoljuk be a tejkészítő készüléket, a "Select" gombbal válasszuk ki a diófélékre vonatkozó programot. Ismételten nyomjuk meg a "Kapacitás" gombot, amíg el nem éri az 300 ml-t. Nyomjuk meg a "Start" gombot. 13 perc elteltével vagy a hangjelzés után a tej készen áll. A tejet azonnal meg lehet inni. Öntsük a maradékot egy zárható üvegbe, és tároljuk a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A diótej előállítása után a fogantyúnál fogva kiveheti az edényt (vigyázat, forró!). A készülék ezután automatikusan megtisztíja magát.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként