Almakompót fahéjjal
Az adventi időszakban a fahéjas almakompót a kedvencünk. Ez a gyorsan elkészíthető finomság téli hangulatot kölcsönöz minden ételnek, akár gofrin, akár a karácsonyi Spekulatius-tiramisuban. A kompót mindössze 40 perc alatt megfő, és palackozható vagy közvetlenül fogyasztható. Próbálja ki receptünket és győződjön meg róla!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
4 nagy piros alma például Pink Lady | |
150 g cukor | |
150 ml víz | |
2teáskanál fahéj | |
1csipet só |
Eszközök
Keverő opcionális | |
vagy botmixer |
Tápértékek
228
Kalóriát
55 g
Szénhidrátokat
0 g
Zsír
0 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Elkészítés
Az almát meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk és kockákra vágjuk.
Megjelölés készként
2.
Főzzük meg a kompótot
Az almát a vízzel, a cukorral és a fahéjjal alacsony lángon kb. 30 percig főzzük, amíg el nem érjük a kívánt állagot. Szükség szerint turmixgépben vagy botmixerrel keverjük össze.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.