Almakompót fahéjjal

Az adventi időszakban a fahéjas almakompót a kedvencünk. Ez a gyorsan elkészíthető finomság téli hangulatot kölcsönöz minden ételnek, akár gofrin, akár a karácsonyi Spekulatius-tiramisuban. A kompót mindössze 40 perc alatt megfő, és palackozható vagy közvetlenül fogyasztható. Próbálja ki receptünket és győződjön meg róla!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
4 nagy piros alma például Pink Lady
150 g cukor
150 ml víz
2teáskanál fahéj
1csipet
Eszközök
Keverő opcionális
vagy botmixer

Tápértékek

228 Kalóriát
55 g Szénhidrátokat
0 g Zsír
0 g Fehérje

Munkamenet

1.

Elkészítés

Az almát meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk és kockákra vágjuk.
Megjelölés készként
2.

Főzzük meg a kompótot

Az almát a vízzel, a cukorral és a fahéjjal alacsony lángon kb. 30 percig főzzük, amíg el nem érjük a kívánt állagot. Szükség szerint turmixgépben vagy botmixerrel keverjük össze.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként