Sajt Fondue

A sajtfondü egy olyan kifejezés, amitől sokaknak összefut a szájukban a nyáluk. Mindenféle finomság, amit krémes olvasztott sajtba lehet mártogatni. Ez egy nagyszerű felfedezés! Online áruházunkban számos fondüedényt talál, amelyekkel még élvezetesebbé teheti a fondü estéjét, és amelyekben a sajtot szépen melegen tarthatja. Ebben a receptben megmutatjuk, hogyan lehet a saj szép folyós és nem merev. Jó szórakozást!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
150 ml fehérbor
300 g Gruyère
500 g Bergblumenläse (hegyi virágsajt)
100 g cheddar
1evőkanál keményítő
Eszközök
Sajtfondü edény

Tápértékek

788 Kalóriát
2 g Szénhidrátokat
57 g Zsír
59 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítsük el a sajtfondüt

Egy serpenyőben forraljuk fel a fehérbort. Reszeljük le a sajtot, és fokozatosan keverjük bele a fehérborba, amíg teljesen el nem olvad. A keményítőt 2 evőkanál vízzel simára keverjük, és hozzáadjuk a sajtos keverékhez. Folyamatosan kevergetve várjunk, amíg minden jól összeáll.
Megjelölés készként
2.

Leöntés és mártogatás

Öntse a sajtos keveréket a fondü edénybe, és mártogasson.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Ha a kenyeret a fondübe mártjuk, inkább tépjük szét, minthogy felszeleteljük: így egyenetlenebb lesz a felülete, és sokkal több sajtot tud befogadni
A megfelelő sajtok esetében az íz mindig számít. Ha nem biztos benne, kérjen tanácsot a sajtpultban vagy a piacon a megfelelő sajtválasztással kapcsolatban.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként