Sajt Fondue
A sajtfondü egy olyan kifejezés, amitől sokaknak összefut a szájukban a nyáluk. Mindenféle finomság, amit krémes olvasztott sajtba lehet mártogatni. Ez egy nagyszerű felfedezés! Online áruházunkban számos fondüedényt talál, amelyekkel még élvezetesebbé teheti a fondü estéjét, és amelyekben a sajtot szépen melegen tarthatja. Ebben a receptben megmutatjuk, hogyan lehet a saj szép folyós és nem merev. Jó szórakozást!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
150 ml fehérbor | |
300 g Gruyère | |
500 g Bergblumenläse (hegyi virágsajt) | |
100 g cheddar | |
1evőkanál keményítő |
Eszközök
Sajtfondü edény |
Tápértékek
788
Kalóriát
2 g
Szénhidrátokat
57 g
Zsír
59 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük el a sajtfondüt
Egy serpenyőben forraljuk fel a fehérbort. Reszeljük le a sajtot, és fokozatosan keverjük bele a fehérborba, amíg teljesen el nem olvad. A keményítőt 2 evőkanál vízzel simára keverjük, és hozzáadjuk a sajtos keverékhez. Folyamatosan kevergetve várjunk, amíg minden jól összeáll.
Megjelölés készként
2.
Leöntés és mártogatás
Öntse a sajtos keveréket a fondü edénybe, és mártogasson.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Ha a kenyeret a fondübe mártjuk, inkább tépjük szét, minthogy felszeleteljük: így egyenetlenebb lesz a felülete, és sokkal több sajtot tud befogadni
A megfelelő sajtok esetében az íz mindig számít. Ha nem biztos benne, kérjen tanácsot a sajtpultban vagy a piacon a megfelelő sajtválasztással kapcsolatban.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.