Almarózsák

Az almarózsák nemcsak szépek, de ízletesek is. Az almás rózsaszín leveles tésztás muffinok áfonyalekvárral, almával és dióval tökéletesen finomak. V: Akár anyák napjára, akár Valentin-napra, akár csak úgy: a szép rózsák nagyszerű ajándékot jelentenek szeretteinek. Meri?

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
2csomag kész leveles tészta a hűtőrácsról
4 piros alma
1evőkanál citromlé
100 g áfonyalekvár
1evőkanál fahéj
1evőkanál barna cukor
1evőkanál víz
50 g dió
Porcukor hogy megszórjuk ízlés szerint
Eszközök
12 Muffin formák
Konyhai reszelő opcionális

Tápértékek

253 Kalóriát
29 g Szénhidrátokat
14 g Zsírok
3 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készüljön fel

Az almákat megmossuk, negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, és szabályos, nagyon vékony szeletekre vágjuk. Ha van konyhai reszelője, akkor azt is használhatja, hogy a megfelelő lyuknál felszeletelje az almát. Keverjük össze a lekvárt, a vizet, a fahéjat és a cukrot. A diót vágjuk finomra. Tekerje ki a leveles tésztát, és a rövid oldalát vágja 6 egyforma széles csíkra.
Megjelölés készként
2.

Áztassa be az almát

Az almaszeleteket tegye egy tál vízbe és citromlébe, és hagyja ázni 5 percig. Ha az almaszeletek nem tűnnek elég hajlékonynak, akkor tegye őket egy tányérra helyezve a mikrohullámú sütőbe 300 W-on 1 percre.
Megjelölés készként
3.

Alakítsa ki az almarózsákat

A leveles tésztacsíkokat kenjük meg teljesen a lekváros keverékkel, és szórjuk meg dióval. A tészta tetejére helyezzünk hosszában kb. 5-6 almaszeletet, a héjukkal felfelé, úgy, hogy a tetején kilógjanak. Hajtsa a leveles tésztacsíkot egyszer hosszában középre, és tekerje fel.
Megjelölés készként
4.

A sütő előmelegítése

A sütőt felül és alul 180°C-ra előmelegítjük.
Megjelölés készként
5.

Süsse meg az almarózsákat

Helyezze az almarózsákat kikent muffin formákba, és süsse kb. 30 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Miután kihűlt, ízlés szerint megszórjuk porcukorral.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
Az áfonyalekvár helyett használhat sárgabarack- vagy szederlekvárt is. Ha abszolút almaízre vágyik, használhat almaszószt is. Készítsen pontosan az Ön ízlése szerinti rózsát!
 Mentés PDF-ként