Besütött karfiol
A besütött karfiol a mai sztárreceptünk. Az egészséges zöldségeket krémes szósszal és sajttal egyesíti – tökéletes kombináció. A karfiol a brokkoli és a póréhagyma társaságában lesz. A tejszínnel és a sajttal a rakottas igazán krémes lesz. Mielőtt észrevenné, a munka után kéznél van egy remek recept, amely biztosan többet nyújt, mint egy fagyasztott pizza. Szereti a karfiolt? Akkor mindenképpen próbálja ki a karfiol-póréhagyma levesünket!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1 karfiol | |
300 g brokkoli | |
1 póréhagyma | |
1 hagyma | |
100 ml fehérbor | |
200 ml zöldségalaplé | |
100 ml tejszínhab | |
100 g gouda | |
50 g parmezán | |
1EK növényi olaj | |
1TK szerecsendió | |
só és bors ízlés szerint |
Segédprogramok
Sütőedény |
Tápértékek
317
Kalóriát
9 g
Szénhidrátokat
20 g
Zsír
18 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A karfiol és a brokkoli előkészítése
Mossuk meg a karfiolt és a brokkolit, ha szükséges, távolítsuk el a leveleket, és vágjuk apró rózsákra. Enyhén sós vízben főzzük körülbelül 10 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Megjelölés készként
2.
A hagyma és a póréhagyma előkészítése
Hámozzuk meg és vágjuk finomra a hagymát. Mossuk meg a póréhagymát, és vágjuk vékony karikákra.
Megjelölés készként
3.
Dinsztelés
Melegítsük fel a növényi olajat egy serpenyőben, és dinszteljük a hagymát 2 percig. Adjuk hozzá a póréhagymát, és süssük még 3 percig. Öntsünk hozzá a fehérbort.
Megjelölés készként
4.
A mártás keverése
Redukáljuk a fehérbort 1/3-ra, adjuk hozzá a tejszínhabot és a zöldségalaplevet, majd alacsony lángon pároljuk. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
Megjelölés készként
5.
A sütő előmelegítése
Reszeljük le a gouda és parmezán sajtot. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra felső és alsó sütési módon.
Megjelölés készként
6.
A rakottas sütése
Tegyük a brokkolit és a karfiolt egy sütőformába. Öntsük rá a mártást, és szórjuk meg sajttal. Süssük 25 percig, amíg a sajt megpirul, és a zöldségek jól átsülnek.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.