Besütött karfiol

A besütött karfiol a mai sztárreceptünk. Az egészséges zöldségeket krémes szósszal és sajttal egyesíti – tökéletes kombináció. A karfiol a brokkoli és a póréhagyma társaságában lesz. A tejszínnel és a sajttal a rakottas igazán krémes lesz. Mielőtt észrevenné, a munka után kéznél van egy remek recept, amely biztosan többet nyújt, mint egy fagyasztott pizza. Szereti a karfiolt? Akkor mindenképpen próbálja ki a karfiol-póréhagyma levesünket!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1 karfiol
300 g brokkoli
1 póréhagyma
1 hagyma
100 ml fehérbor
200 ml zöldségalaplé
100 ml tejszínhab
100 g gouda
50 g parmezán
1EK növényi olaj
1TK szerecsendió
só és bors ízlés szerint
Segédprogramok
Sütőedény

Tápértékek

317 Kalóriát
9 g Szénhidrátokat
20 g Zsír
18 g Fehérje

Munkamenet

1.

A karfiol és a brokkoli előkészítése

Mossuk meg a karfiolt és a brokkolit, ha szükséges, távolítsuk el a leveleket, és vágjuk apró rózsákra. Enyhén sós vízben főzzük körülbelül 10 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Megjelölés készként
2.

A hagyma és a póréhagyma előkészítése

Hámozzuk meg és vágjuk finomra a hagymát. Mossuk meg a póréhagymát, és vágjuk vékony karikákra.
Megjelölés készként
3.

Dinsztelés

Melegítsük fel a növényi olajat egy serpenyőben, és dinszteljük a hagymát 2 percig. Adjuk hozzá a póréhagymát, és süssük még 3 percig. Öntsünk hozzá a fehérbort.
Megjelölés készként
4.

A mártás keverése

Redukáljuk a fehérbort 1/3-ra, adjuk hozzá a tejszínhabot és a zöldségalaplevet, majd alacsony lángon pároljuk. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
Megjelölés készként
5.

A sütő előmelegítése

Reszeljük le a gouda és parmezán sajtot. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra felső és alsó sütési módon.
Megjelölés készként
6.

A rakottas sütése

Tegyük a brokkolit és a karfiolt egy sütőformába. Öntsük rá a mártást, és szórjuk meg sajttal. Süssük 25 percig, amíg a sajt megpirul, és a zöldségek jól átsülnek.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként