Borsó mártogatós
A borsó mártogatós egy egyszerű és zseniális ötlet, egy vegán mártogatóssal bővítheted a konyhádat. A borsópüré ízletes vegán krém, de kenyér, zöldségrudacskák vagy burgonyás palacsinta mártogatósaként is használható. Ráadásul nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. A színes borsó mártogatós tehát igazi mindenes a vegán konyhában. Miért ne próbálnád ki most azonnal!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
250 g borsó | |
70 ml zöldség alaplé | |
1 bio citrom | |
1/2csokor menta | |
1/2csokor petrezselyem | |
só és bors ízlés szerint |
Segédeszközök
Turmixgép vagy botmixer |
Tápértékek
121
kalória
15 g
szénhidrát
1 g
zsír
9 g
fehérje
Munkamenet
1.
Forraljuk fel a borsót
Főzzük a borsót forrásban lévő sós vízben körülbelül 2-4 percig. A zöldség alaplevet kavargatva felforraljuk.
Megjelölés készként
2.
Készítsünk gyógynövényeket
Mossuk meg a citromot forró vízben, és reszeljük le a héját. Préseld ki a levét. A petrezselymet és a mentát megmossuk, megszárítjuk és felvágjuk.
Megjelölés készként
3.
Keverje el a mártást
Az összes hozzávalót botmixerrel vagy konyhai robotgépben turmixoljuk össze, sóval és borssal fűszerezzük. Hűtsük le vagy fogyasszuk azonnal.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.