Borsó mártogatós

A borsó mártogatós egy egyszerű és zseniális ötlet, egy vegán mártogatóssal bővítheted a konyhádat. A borsópüré ízletes vegán krém, de kenyér, zöldségrudacskák vagy burgonyás palacsinta mártogatósaként is használható. Ráadásul nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. A színes borsó mártogatós tehát igazi mindenes a vegán konyhában. Miért ne próbálnád ki most azonnal!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
250 g borsó
70 ml zöldség alaplé
1 bio citrom
1/2csokor menta
1/2csokor petrezselyem
só és bors ízlés szerint
Segédeszközök
Turmixgép vagy botmixer

Tápértékek

121 kalória
15 g szénhidrát
1 g zsír
9 g fehérje

Munkamenet

1.

Forraljuk fel a borsót

Főzzük a borsót forrásban lévő sós vízben körülbelül 2-4 percig. A zöldség alaplevet kavargatva felforraljuk.
Megjelölés készként
2.

Készítsünk gyógynövényeket

Mossuk meg a citromot forró vízben, és reszeljük le a héját. Préseld ki a levét. A petrezselymet és a mentát megmossuk, megszárítjuk és felvágjuk.
Megjelölés készként
3.

Keverje el a mártást

Az összes hozzávalót botmixerrel vagy konyhai robotgépben turmixoljuk össze, sóval és borssal fűszerezzük. Hűtsük le vagy fogyasszuk azonnal.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként