Csevapcsicsa
A csevapcsicsa apró, grillezett tekercs darált húsból, fűszernövényekkel és egyéb fűszerekkel. Különösen népszerűek Délkelet-Európában. Horvátországban és néhány más országban még nemzeti ételnek is számít. A mi kedvencünk a csevapcsicsa ízletes ajvárral, vagy mint egész ételként a kezünkben: a kenyérpalacsintába tekert csevapcsicsának senki sem tud ellenállni. A csevapcsicsa mindenhol egy kicsit másképp készül, így nincs egyetlen eredeti recept sem. Íme egy egyszerű és gyors recept a házi készítésű csevapcsicsához. Szeretne csatlakozni hozzánk? Egyébként a házi csevapcsicsa nagyon jól elkészíthető grillen is, ahelyett, hogy serpenyőben sütnénk!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
500 g vegyes darált hús | |
1 gerezd fokhagyma | |
1 hagyma | |
1/4csokor petrezselyemzöld | |
1TK őrölt paprika | |
1TK édes paprika por | |
1EK növényi olaj | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
273
Kalóriát
2 g
Szénhidrátokat
20 g
Zsír
21 g
Eiweiß
Munkamenet
1.
A hozzávalók előkészítése
A fokhagymát és a hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk. A petrezselyem zöldet megmossuk, megszárítjuk és nagyon apróra vágjuk.
Megjelölés készként
2.
A csevapcsicsa formázása
Keverjük össze az összes hozzávalót, és formázzunk a keverékből körülbelül 12 egyforma méretű golyót, amelyeket kissé laposra sodrunk, hogy körülbelül 3 × 10 cm-es húsgombócokat kapjunk.
Megjelölés készként
3.
A csevapcsicsa sütése
Egy serpenyőben hevítsük fel a növényi olajat, és süssük meg hirtelen a csevapcsicsát. Ezután hagyjuk alacsony hőfokon pirulni.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Egy adag itt akár 3 darab csevapcsicsának is felel meg.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.