Fátyolkenyér
szuper könnyű
A fátyolkenyér ideális grillezéshez és a büfé számára. Ahogy a neve is sugallja, egyszerűen, apránként ki lehet szedni. És minden falat finom házi gyógynövényes vajat és olvasztott goudát rejt. Feltéve, ha a receptünk szerint készítjük el. Ráadásul a fátyolkenyér remekül néz ki, és biztosan jó benyomást kelt. Egyébként ezt a kenyeret úgy töltheti meg, ahogyan csak akarja. A fűszervaj helyett használhat pestót vagy más mártást is. Más, jól olvadó sajtok is nagyszerűek. Egyszerűen csak próbálja ki!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
600 g liszt 405-ös típusú | |
300 ml víz | |
21 g friss élesztő fél kocka | |
1evőkanál cukor | |
1evőkanál só | |
2evőkanál olívaolaj | |
50 g vaj |
Töltelék
150 g gyógynövényvaj kb. 1/2 adagnak felel meg a receptünk szerint | |
150 g gouda | |
só és bors ízlés szerint |
Segédeszközök
GrandPrix opcionális | |
Sütő tál |
Tápértékek
283
Kalóriát
30 g
Szénhidrátokat
15 g
Zsír
7 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse el a tésztát
Keverjük össze a vizet, az élesztőt, a cukrot és 2 evőkanál lisztet. Addig keverje, amíg az élesztő fel nem oldódik. Fedjük le, és hagyjuk szobahőmérsékleten 10 percig kelni. Ezenkívül hagyja a gyógynövényvajat szobahőmérsékletűre melegedni.
Megjelölés készként
2.
Fejezze be a tésztát
Tegye az összes hozzávalót a GrandPrix készülékbe, zárja le a fedelet, és indítsa el a Tészta programot. Másik lehetőségként gyúrja a tésztát kézzel 10 percig, amíg sima lesz. Tegyük egy tálba, és szobahőmérsékleten, lefedve hagyjuk kelni kb. 30 percig, amíg a térfogata körülbelül megduplázódik. Közben reszeljük le a gouda sajtot.
Megjelölés készként
3.
A tészta megtöltése
A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 40x40 cm-esre és 0,5-1 cm vastagságúra sodorjuk. A tésztát bőségesen kenjük meg a gyógynövényes vajjal, és szórjuk meg goudával.
Megjelölés készként
4.
Készítsük elő a sütőt
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra felső/alsó fűtésen.
Megjelölés készként
5.
Hajtsa össze a tésztát
Kenje ki a kenyérformát, és helyezze függőleges helyzetbe (például egy üveggel megtámaszthatja). Most vágja a tésztát csíkokra, egyszer hosszában középen, és körülbelül 5-ször keresztben. Minden csíkot kb. 3-szor hajtogasson össze, és helyezze a formába úgy, hogy egyenletesen megteljen.
Megjelölés készként
6.
Süsse meg a kenyeret
Süssük a kenyeret kb. 40 percig, amíg a felülete ropogós barna nem lesz. Ha szükséges, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, mert a gyógynövényes vaj egy része kifolyhat.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.