Fátyolkenyér

A fátyolkenyér ideális grillezéshez és a büfé számára. Ahogy a neve is sugallja, egyszerűen, apránként ki lehet szedni. És minden falat finom házi gyógynövényes vajat és olvasztott goudát rejt. Feltéve, ha a receptünk szerint készítjük el. Ráadásul a fátyolkenyér remekül néz ki, és biztosan jó benyomást kelt. Egyébként ezt a kenyeret úgy töltheti meg, ahogyan csak akarja. A fűszervaj helyett használhat pestót vagy más mártást is. Más, jól olvadó sajtok is nagyszerűek. Egyszerűen csak próbálja ki!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
600 g liszt 405-ös típusú
300 ml víz
21 g friss élesztő fél kocka
1evőkanál cukor
1evőkanál
2evőkanál olívaolaj
50 g vaj
Töltelék
150 g gyógynövényvaj kb. 1/2 adagnak felel meg a receptünk szerint
150 g gouda
só és bors ízlés szerint
Segédeszközök
GrandPrix opcionális
Sütő tál

Tápértékek

283 Kalóriát
30 g Szénhidrátokat
15 g Zsír
7 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse el a tésztát

Keverjük össze a vizet, az élesztőt, a cukrot és 2 evőkanál lisztet. Addig keverje, amíg az élesztő fel nem oldódik. Fedjük le, és hagyjuk szobahőmérsékleten 10 percig kelni. Ezenkívül hagyja a gyógynövényvajat szobahőmérsékletűre melegedni.
Megjelölés készként
2.

Fejezze be a tésztát

Tegye az összes hozzávalót a GrandPrix készülékbe, zárja le a fedelet, és indítsa el a Tészta programot. Másik lehetőségként gyúrja a tésztát kézzel 10 percig, amíg sima lesz. Tegyük egy tálba, és szobahőmérsékleten, lefedve hagyjuk kelni kb. 30 percig, amíg a térfogata körülbelül megduplázódik. Közben reszeljük le a gouda sajtot.
Megjelölés készként
3.

A tészta megtöltése

A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 40x40 cm-esre és 0,5-1 cm vastagságúra sodorjuk. A tésztát bőségesen kenjük meg a gyógynövényes vajjal, és szórjuk meg goudával.
Megjelölés készként
4.

Készítsük elő a sütőt

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra felső/alsó fűtésen.
Megjelölés készként
5.

Hajtsa össze a tésztát

Kenje ki a kenyérformát, és helyezze függőleges helyzetbe (például egy üveggel megtámaszthatja). Most vágja a tésztát csíkokra, egyszer hosszában középen, és körülbelül 5-ször keresztben. Minden csíkot kb. 3-szor hajtogasson össze, és helyezze a formába úgy, hogy egyenletesen megteljen.
Megjelölés készként
6.

Süsse meg a kenyeret

Süssük a kenyeret kb. 40 percig, amíg a felülete ropogós barna nem lesz. Ha szükséges, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, mert a gyógynövényes vaj egy része kifolyhat.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként