Házi kölestej

Készítsünk saját kölestejet? Nagyon egyszerű. Ezenkívül ez a tej nem tartalmaz zsírt, glutént vagy dióféléket. Élvezni fogja a sűrű állagát. Mivel a tej alacsony zsírtartalmú, a guargumi hozzáadása megakadályozza a szilárd és a folyékony összetevők szétválását. A kölestejből turmixok, kheer (indiai desszertek), fagylalt, palacsinta és még sok más étel készíthető.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
80 g szárított köles
2-3evőkanál juharszirup
1teáskanál vaníliakivonat
1csipetnyi tengeri só
1evőkanál guargumi
Segédeszközök
Tejkészítő

Tápértékek

65 Kalóriát
14 g Szénhidrátokat
0 g Zsír
2 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a kölest

A kölest folyó víz alatt alaposan öblítse le, amíg a folyóvíz tiszta nem lesz.
Megjelölés készként
2.

Készítse elő a tejfőzőt

Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegye az összes hozzávalót egy keverőtálba.
Megjelölés készként
3.

Állítsa be a tejkészítőt

Nyomja meg a start gombot, a választógombbal válassza ki a mag programot. Nyomja meg ismételten a "Kapacitás" gombot, amíg el nem éri az 1200 ml-t. Nyomja meg a "Start" gombot. 23 perc elteltével, vagy amikor a sípszó megszólal, a tej készen van. A tej légmentesen záródó edényben akár 4 napig is eláll.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Egy adag körülbelül 200 ml kölestejnek felel meg. A recept ezért 6 adagot készít.
Amikor a tej elkészült, a fogantyúnál fogva kiveheti a tartályt (vigyázzon, forró!). A készülék ezután automatikusan megtisztíja magát.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként