Készítsen saját bazsalikom pestót

A bazsalikomos pesto (eredeti nevén Pesto alla Genovese) valószínűleg a legismertebb és legnépszerűbb pesto. Mindig van Önnél egy üveg arra az esetre, ha megint megéhezik, és pestót szeretne készíteni tésztával? Ismerjük! Mostantól egyszerűen elkészítheti magának. A pesto jól lezárva, hűtőben tárolva egy hétig vagy tovább is eláll. Ráadásul nemcsak tésztával kombinálva mutat jól, ez a friss pesto salátaöntetként vagy egy finom grillezett tonhalszelet feltétjeként is igazi különlegesség.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
2csokor friss bazsalikom
50 g parmezán sajt
30 g fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
100 ml olívaolaj
só és bors ízlés szerint
Eszközök
Keverő
konyhai reszelő

Tápértékek

319 Kalóriát
4 g Szénhidrátokat
30 g Zsír
8 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a hozzávalókat

Mossa meg és szárítsuk meg a bazsalikomot. A szárakat és a leveleket felhasználhatja a pestóban. Hámozza meg és aprítsa durvára a hagymát és a fokhagymát. Reszelje le a parmezán sajtot.
Megjelölés készként
2.

A fenyőmagot megpirítjuk

Pirítsa meg a fenyőmagot. Hagyja kissé kihűlni.
Megjelölés készként
3.

Turmixolja össze a pestót

Az olívaolaj kivételével tegye az összes hozzávalót egy turmixgépbe, és addig turmixolja (lehetőleg a pulse funkcióval), amíg homogén keveréket nem kap. Keverés közben fokozatosan adagolja az olívaolajat, amíg el nem éri a kívánt állagot.
Megjelölés készként
4.

Ízlés szerint

Sóval és borssal fűszerezze, és azonnal fogyassza, vagy légmentesen záródó edényben tárolja a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
A recept 4 adagnak felel meg. Egy adag körülbelül 150 g főtt tésztához elegendő.
 Mentés PDF-ként