Forrólevegős fritőzben sült tofu falatok
A tofu falatok a legnépszerűbb vegán snackünk. A mi változatunkban enyhén fűszeres, szuper ropogós és belül kellemesen krémes. Szeretjük hagymás mártogatóssal tálalni. A csípős ízek kedvelői számára ideális megoldás, ha a tofu falatokat Sriracha mártással tálalják. Ezt a finomságot forrólevegős fritőzben sütjük. Csak permetezze be őket egy kis olajjal, az eredmény sokkal egészségesebb lesz, mint a hagyományos fritőzből. Egy recept, amely tele van előnyökkel! Mire vár még?
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
400 g tofu | |
100 g liszt | |
150 g Sriracha szósz vagy más vegán szósz | |
1evőkanál víz | |
1evőkanál kukoricaliszt | |
1teáskanál chilipor | |
1teáskanál currypor | |
1teáskanál fokhagymapor | |
1teáskanál őrölt paprika | |
50 g panko liszt vagy zsemlemorzsa | |
50 g kukoricapehely | |
3evőkanál növényi olaj | |
só és bors ízlés szerint |
Segédeszközök
Forrólevegős sütő |
Tápértékek
72
Kalóriát
9 g
Szénhidrátokat
3 g
Zsír
3 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük el a tofut
Szárítsuk meg a tofut, és vágjuk a kívánt méretre. Tegyük egy sütőpapírral bélelt forrólevegős sütő serpenyőjébe, és 200 °C-on süssük 10 percig. Ez idő alatt egyszer forgassa meg.
Megjelölés készként
2.
Készüljön fel a "hármas csomagolásra"
Egy mély tányért szórjunk meg liszttel. Egy másik tányérban keverje össze a Srirachát a keményítővel, a vízzel, a chilivel, a fokhagymával és az őrölt paprikával. Egy fagyasztózacskóban enyhén törje össze a kukoricapelyhet, és öntse egy harmadik mély tányérba a panko-liszttel együtt.
Megjelölés készként
3.
Csomagolja be a falatokat
Szórja meg a tofudarabokat liszttel, Sriracha keverékkel és kukoricapehely keverékkel.
Megjelölés készként
4.
Megsüssük!
A bevont tofu falatokat tegye sütőpapírral bélelt forrólevegős serpenyőbe, kenje be vagy fújja be növényi olajjal, és 200 °C-on süsse 15 percig. Forgassa meg a rögöket, adjon hozzá ismét olajat, és süsse további 15 percig. Jó étvágyat!
Megjelölés készként