Forrólevegős fritőzben sült tofu falatok

A tofu falatok a legnépszerűbb vegán snackünk. A mi változatunkban enyhén fűszeres, szuper ropogós és belül kellemesen krémes. Szeretjük hagymás mártogatóssal tálalni. A csípős ízek kedvelői számára ideális megoldás, ha a tofu falatokat Sriracha mártással tálalják. Ezt a finomságot forrólevegős fritőzben sütjük. Csak permetezze be őket egy kis olajjal, az eredmény sokkal egészségesebb lesz, mint a hagyományos fritőzből. Egy recept, amely tele van előnyökkel! Mire vár még?

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
400 g tofu
100 g liszt
150 g Sriracha szósz vagy más vegán szósz
1evőkanál víz
1evőkanál kukoricaliszt
1teáskanál chilipor
1teáskanál currypor
1teáskanál fokhagymapor
1teáskanál őrölt paprika
50 g panko liszt vagy zsemlemorzsa
50 g kukoricapehely
3evőkanál növényi olaj
só és bors ízlés szerint
Segédeszközök
Forrólevegős sütő

Tápértékek

72 Kalóriát
9 g Szénhidrátokat
3 g Zsír
3 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítsük el a tofut

Szárítsuk meg a tofut, és vágjuk a kívánt méretre. Tegyük egy sütőpapírral bélelt forrólevegős sütő serpenyőjébe, és 200 °C-on süssük 10 percig. Ez idő alatt egyszer forgassa meg.
Megjelölés készként
2.

Készüljön fel a "hármas csomagolásra"

Egy mély tányért szórjunk meg liszttel. Egy másik tányérban keverje össze a Srirachát a keményítővel, a vízzel, a chilivel, a fokhagymával és az őrölt paprikával. Egy fagyasztózacskóban enyhén törje össze a kukoricapelyhet, és öntse egy harmadik mély tányérba a panko-liszttel együtt.
Megjelölés készként
3.

Csomagolja be a falatokat

Szórja meg a tofudarabokat liszttel, Sriracha keverékkel és kukoricapehely keverékkel.
Megjelölés készként
4.

Megsüssük!

A bevont tofu falatokat tegye sütőpapírral bélelt forrólevegős serpenyőbe, kenje be vagy fújja be növényi olajjal, és 200 °C-on süsse 15 percig. Forgassa meg a rögöket, adjon hozzá ismét olajat, és süsse további 15 percig. Jó étvágyat!
Megjelölés készként
 Mentés PDF-ként