Házi készítésű zöldség chips
Házi készítésű zöldség chips? A szárítóban egyszerű és kíméletes. A zöldségszeletek lassú szárítása sok tápanyagot megőriz, és így egy sok értékes összetevőt tartalmazó snacket kapunk. Legyen szó mozi estéről, a gyerekek nassolnivalójáról vagy az irodában való felfrissülésről, ezzel a recepttel soha többé nem akar majd sima chipset venni! Egyébként vegán mártogatósunkkal, például joghurttal vagy fokhagymamártással tökéletes vegán snacket készíthet.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1 cékla | |
1 édesburgonya | |
2 sárgarépa | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
Aszalógép |
Tápértékek
280
Kalóriát
56 g
Szénhidrátokat
1 g
Zsír
6 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Előkészítés
Hámozza meg a zöldségeket, és vágja egyenletes vékony szeletekre. Sóval és borssal fűszerezzük.
Megjelölés készként
2.
Zöldségchips szárítása
A zöldségszeleteket terítse ki a dehidratáló rácsaira időközönként, és legfeljebb 60 °C-os hőmérsékleten 10 órán át szárítsa.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.