Forrólevegős fritőzben sült csirkefalatok

Csirkefalatkák a forrólevegős fritőzből: egészségesebb gyorséttermi ételek A forrólevegős fritőzben való elkészítésükkel sok zsírt takaríthat meg, és lelkiismeret-furdalás nélkül élvezheti a ropogós falatokat. Zsenge csirkefiléinket kukoricapehelybe mártjuk. Mert egyszerűen páratlanul ropogós, és olyan érzésünk van tőle, mintha abban a híres csirkeétteremben ennénk. Készen áll már a fritőze?

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
500 g csirkemell filé
150 g kukoricapehely cukor mentes
2 tojás
80 g liszt
2teáskanál őrölt paprika
2teáskanál fokhagymapor
só és bors ízlés szerint
Eszközök
húsklopfoló nem kötelező
Forrólevegős sütő

Tápértékek

619 Kalóriát
60 g Szénhidrátokat
11 g Zsír
67 g Fehérje

Munkamenet

1.

Elkészítés

Öblítse le a csirkemelleket hideg vízben, szárítsa meg és vágja fel. Egy másik tányérban törjön fel két tojást, és verje fel. Egy másik tányéron fűszerezze a lisztet fokhagymával, őrölt paprikával, sóval és borssal. Egy konyhai sodrófa segítségével egy fagyasztózacskóban kissé összetörjük a kukoricapelyhet, és egy harmadik tányérra helyezzük.
Megjelölés készként
2.

Süsse meg a csirkét

A csirkedarabokat először lisztbe, majd tojásba, végül kukoricapehelybe mártjuk.
Megjelölés készként
3.

Süsse meg a csirkefalatkákat

Állítsa a légsütőt 200 °C-ra és 12 percre. Ha szükséges, süsse többször, hogy a rögök ne rakódjanak egymásra.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként