Héjában sült burgonya
A héjában sült burgonya nagyon könnyen elkészíthető, és nagyszerű köret – vagy akár az étkezés sztárja is lehet. Mert egy ekkora sült burgonya igazán jóllakat. Egy jó adag házi készítésű vegán tejföllel tálaljuk. Ha pedig még vadabbul szereti, nézze meg a kumpir receptünket. A sült burgonya nemcsak mártogatóssal van megtelítve. Jó szórakozást a sütéshez!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
4 lisztes burgonya egyenként kb. 200 g | |
1EK olívaolaj | |
só és bors ízlés szerint | |
4adag tejföl nem kötelező |
Eszközök
alufólia |
Tápértékek
194
Kalóriát
34 g
Szénhidrátokat
4 g
Zsír
4 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A sütő előmelegítése
Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.
Megjelölés készként
2.
Készítse elő a burgonyát
Helyezzen egy-egy burgonyát egy-egy nagy fóliadarabra.
Megjelölés készként
3.
Szeletelje fel a burgonyát
A burgonyát körbevágjuk, és néhányszor megszurkáljuk villával.
Megjelölés készként
4.
Fűszerezze a burgonyát
Kenje meg a burgonyát olívaolajjal, és fűszerezze sóval és borssal.
Megjelölés készként
5.
A burgonya sütése
A burgonyát csomagolja szorosan fóliába, és süsse körülbelül 60 percig. Akkor van kész, ha villával könnyen megszúrható.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összeteFízvők alapján. Eltérések lehetségesek.