Tej dinnyemagból

Soha nem hallott még a görögdinnyemagtejről? Számos előnye van, és nagyszerű, ha el akarja kerülni az élelmiszer-pazarlást. A dinnyemagok tele vannak fehérjével, omega-3 zsírsavakkal (alfa-linolénsav), E-, C- és A-vitaminnal, cinkkel, magnéziummal, foszforral és káliummal, folsavval és kalciummal. A tej nem tartalmaz glutént vagy dióféléket. A dinnyefélékhez hasonlóan a dinnyemagból készült tej is jótékonyan hat a vesékre, a húgyhólyagra, a teljes húgyúti rendszerre, a bőrre és a szívre. Azt is mondják, hogy javítja a bőr megjelenését. Testes, aromás, sűrű, habos és krémes. A sárgadinnye magjaiból görögdinnye tejet készítettünk.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
50 g dinnyemag
1teáskanál kókuszvirágcukor
1csipet tengeri só
Eszközök
Növényi tejkészítő (Marcia)
Vászon vagy finom szita

Tápértékek

88 Kalóriát
9 g Szénhidrátokat
4 g Zsír
3 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a növényi tejkészítőt

Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegye az összes hozzávalót egy keverőtálba.
Megjelölés készként
2.

Növényi tejfőző beállítása

Nyomja meg a start gombot, a választógombbal válassza ki a megfelelő programot. Nyomja meg ismételten a kapacitás gombot, amíg el nem éri az 600 ml-t. Nyomja meg a Start gombot. 17 perc elteltével, vagy amikor a sípszó megszólal, a tej készen van. Mielőtt a tejet az üvegbe öntené, szűrje át egy finom szitán vagy ruhán. A tejet azonnal meg lehet inni. A maradékot öntse egy jól záródó kupakkal ellátott üvegbe, és tárolja a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Miután a növényi tejkészítő befejezte működését, a fogantyúnál fogva kiveheti az edényt (vigyázat, forró!). A készülék ezután automatikusan tisztíja magát.
A tejet használhatja kávéhoz, teához, de akár müzlihez is alkalmas.
Egy adag körülbelül 200 ml görögdinnyemagtejnek felel meg. A receptből 3 adagot készíthet.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként