Hummusz
A humusz egy mártogatós, amely főként zúzott csicseriborsóból készül. Ez egy keleti specialitás, és különösen népszerű a mezze (kis előételek) vagy a kenyér mellé. Ahelyett, hogy kész hummuszt vásárolna a szupermarketben, most elkészítheti saját maga, mert így pontosan tudja, hogy mi van benne. Ráadásul a recept szuper egyszerű, és a humuszt ízlése szerint ízesítheti. Ki kell próbálnia! Még több keleti ízre vágyik? Akkor nézze meg receptjeinket a levantei konyhából!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
240 g csicseriborsó konzerv vagy üveg | |
1 citrom | |
3evőkanál tahini | |
3evőkanál olívaolaj | |
2 gerezd fokhagyma | |
1teáskanál kömény | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
Keverő |
Tápértékek
208
Kalóriát
10 g
Szénhidrátokat
16 g
Zsír
5 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük elő a hozzávalókat
hámozzuk meg és vágjuk durvára a fokhagymát. A csicseriborsót jól lecsepegtetjük. Facsarja ki a citromlevet.
Megjelölés készként
2.
Turmixoljuk össze a humuszt
Turmixoljuk össze az összes hozzávalót egy turmixgépben, és ízesítsük sóval és borssal Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis olívaolajat az állag érdekében.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.