Csicseriborsó-leves

A csicseriborsó-leves gyorsan elkészíthető. Emellett vegán, tele van jó összetevőkkel, és a cayenne-i borsnak köszönhetően csodálatosan pikáns. Próbálja ki receptünket, és hagyja, hogy belülről melegedjen fel. Szereti a leveseket? Még több receptet tartogatunk az Ön számára!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
240 g csicseriborsó konzerv vagy üveg
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
200 g burgonya viaszos
3/4 l zöldségalaplé
1evőkanál paradicsompüré
1evőkanál olívaolaj
1evőkanál szárított oregánó
1 teáskanál szárított kakukkfű
1/2teáskanál cayenne-i bors
1/2csokor friss petrezselyem
só és bors ízlés szerint

Tápértékek

178 Kalóriát
24 g Szénhidrátokat
5 g Zsír
6 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítsük elő a hozzávalókat

hámozzuk meg a sárgarépát és a burgonyát, és vágjuk apró kockákra. Hámozzunk meg egy hagymát és vágjuk finomra. A petrezselyem zöldet mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk apróra. A csicseriborsót jól lecsepegtetjük.
Megjelölés készként
2.

Párolja meg a zöldségeket

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Párolja a hagymát és a fokhagymát 2 percig. Adjuk hozzá a sárgarépát és a burgonyát, és pároljuk 4 percig.
Megjelölés készként
3.

Felöntés

Felöntjük zöldséglével, és lassú tűzön körülbelül 15 percig pároljuk.
Megjelölés készként
4.

Fűszerek

Adjunk hozzá paradicsompürét, oregánót, kakukkfüvet, petrezselymet, csicseriborsót és cayenne borsot. Pároljuk tovább 10 percig.
Megjelölés készként
5.

Ízesítse a levest

Ízesítsük sóval, borssal, cayenne-i borssal és paradicsompürével, ha szükséges, és főzzük tovább, amíg a leves besűrűsödik és krémes lesz.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként