Lazac grillen
A lazac grillezése gyors, és remek alternatívát kínál Önnek és grillező vendégeinek a kolbász, a skirt steak és hasonlók helyett. A lazacot nem szabad közvetlenül magas hőmérsékleten grillezni, mert viszonylag érzékeny a textúrája. Ezért nagyon óvatosan, alacsony hőfokon párolja egy kis fóliás csomagban. A hal szép szaftos és rózsaszínű marad, és tökéletes átsült állapotban kerül le a grillről. Ennél a receptnél nem számít, hogy elektromos, gáz- vagy faszéngrillt használ. Gyújtsa be kedvenc grilljét, és készítsen igazán ízletes grillezett lazacot!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
2darab lazacfilé egyenként kb. 150 g | |
2 gerezd fokhagyma | |
1 lime | |
3evőkanál szójaszósz | |
1evőkanál barna cukor | |
2evőkanál víz | |
2evőkanál növényi olaj | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
grill Ennél a receptnél nem számít, hogy elektromos, gáz- vagy faszéngrillt használ. | |
alufólia | |
konyhai reszelő |
Tápértékek
388
Kalóriát
7 g
Szénhidrátokat
25 g
Zsír
35 g
Białka
Munkamenet
1.
Keverje össze a pácot
Hámozza meg és aprítsa fel a gyömbért és a fokhagymát. Mossa meg a lime-ot, reszelje le a héját, és facsarja ki a levét. Keverje össze mindkettőt a szójaszósszal, a vízzel, az olajjal és a barna cukorral, amíg a cukor teljesen feloldódik. Fűszerezze sóval és borssal.
Megjelölés készként
2.
Pácolja be
Hagyja a hűtőszekrényben legalább 2 órán át pácolódni.
Megjelölés készként
3.
Tekerje fel
Helyezze a lazacot egy nagy darab fóliára, és zárja le úgy, hogy a folyadék ne tudjon kiszökni. (Zöldségeket, fűszernövényeket és egyebeket is grillezhet).
Megjelölés készként
4.
A grill előmelegítése
Melegítse elő a grillt közepes, közvetett hőfokra.
Megjelölés készként
5.
Grill
A lazaccsomagokat a grill közvetett zónájában (azaz nem közvetlenül a hőforrás felett) grillezze körülbelül 30 percig. A lazac akkor kész, ha még enyhén rózsaszínű, és a felületén lévő pórusok kissé kinyíltak.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.