Grillezett padlizsán

A padlizsán grillezése igazán jó módja annak, hogy egy kis friss levegőt hozzon a grillezésbe. A megfelelően elkészített zöldségek hihetetlenül jó ízűek, és remekül mutatnak köretként vagy főszereplőként a tányéron. Hogy még ízletesebb legyen, a padlizsánszeleteket bepácoljuk, majd grillezés után vegán joghurtmártással, gránátalmamaggal és dióval díszítjük. Egy olyan kombináció, amit nem fog tudni kiverni a fejéből!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
2 padlizsán
50 g gránátalmamag
2adag vegán joghurtmártás
2EK olívaolaj
1EK citromlé
1 gerezd fokhagyma
1EK
só és bors ízlés szerint
Eszközök
Grill Ezt a receptet bármilyen grillsütővel elkészítheti

Tápértékek

272 Kalóriát
18 g Szénhidrátokat
15 g Zsír
9 g Białka

Munkamenet

1.

A padlizsánokat csepegtesse le

A padlizsánokat mossa meg, és vágja kb. 1,5 cm vastag szeletekre. Keverje össze őket sóval, és hagyja 15 percig lecsepegni.
Megjelölés készként
2.

Készítse el a pácot

Hámozza meg és vágja finomra a fokhagymát. Keverje össze az olívaolajjal és a citromlével.
Megjelölés készként
3.

Pácolja be a padlizsánokat

Öblítse le a padlizsánokat, és törölje szárazra. Keverje össze a páccal, és legalább 1 órára tegye a hűtőbe.
Megjelölés készként
4.

A grillt előmelegítjük

Melegítse elő a grillt közepes, közvetlen hőfokra.
Megjelölés készként
5.

Grillezze meg a padlizsánokat

Grillezze a padlizsánszeleteket mindkét oldalon kb. 3 percig. A sütés felénél 45-90°C-on forgassa meg, hogy szép grillmintázatot kapjon.
Megjelölés készként
6.

Tálalja

A grillezett padlizsánszeleteket vegán joghurtos szósszal, gránátalmamaggal és dióval díszítjük.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként