Medve fokhagymás mártogatós
A medve fokhagymás mártás az egyik abszolút kedvenc tavaszi ételünk. A medvehagyma szezonja körülbelül március végétől május elejéig tart, és erősen aromás. Annál fontosabb, hogy ezt a finomságot egy rendkívül egyszerű és gyors mártogatósban használjuk fel. Készítse el alacsony zsírtartalmú túróból és egy kis krémsajttal. Alternatívaként joghurtot, tejfölt vagy mascarponét is használhat.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1csokor medve fokhagyma | |
300 g zsírszegény túró | |
100 g friss sajt | |
1 bio citrom | |
1evőkanál olívaolaj | |
só és bors ízlés szerint |
Segédeszközök
Turmixgép |
Tápértékek
101
Kalóriát
3 g
Szénhidrátokat
7 g
Zsír
7 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az összetevőket
Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk durvára a medvehagymát. A citromot forró vízben mossuk meg, reszeljük le a héját, és facsarjuk ki a levét.
Megjelölés készként
2.
Keverjük össze a mártást
Tegye az összes hozzávalót egy konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe, és kb. 1 percig turmixolja a legmagasabb fokozaton, amíg krémes mártás nem lesz belőle. Fűszerezze sóval és borssal.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.