Medve fokhagymás mártogatós
A medve fokhagymás mártás az egyik abszolút kedvenc tavaszi ételünk. A medvehagyma szezonja körülbelül március végétől május elejéig tart, és erősen aromás. Annál fontosabb, hogy ezt a finomságot egy rendkívül egyszerű és gyors mártogatósban használjuk fel. Készítse el alacsony zsírtartalmú túróból és egy kis krémsajttal. Alternatívaként joghurtot, tejfölt vagy mascarponét is használhat.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
| 1csokor medve fokhagyma | |
| 300 g zsírszegény túró | |
| 100 g friss sajt | |
| 1 bio citrom | |
| 1evőkanál olívaolaj | |
| só és bors ízlés szerint |
Segédeszközök
| Turmixgép |
Tápértékek
101
Kalóriát
3 g
Szénhidrátokat
7 g
Zsír
7 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az összetevőket
Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk durvára a medvehagymát. A citromot forró vízben mossuk meg, reszeljük le a héját, és facsarjuk ki a levét.
Megjelölés készként
2.
Keverjük össze a mártást
Tegye az összes hozzávalót egy konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe, és kb. 1 percig turmixolja a legmagasabb fokozaton, amíg krémes mártás nem lesz belőle. Fűszerezze sóval és borssal.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.