Édesburgonya palacsinta

Az édesburgonyás palacsinta zseniális. Legyen az meleg vagy hideg, főétel vagy uzsonna: ezek a kis finomságok mindig ízletesek. Ráadásul gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Szeretjük az édesburgonyás palacsintát serpenyőben, kevés növényi olajon megsütni. Ha a lehető legkevesebb zsiradékot szeretné felhasználni, akkor forrólevegős fritőzben is megsütheti őket. Ne aggódjon, így is ropogósak lesznek. Természetesen ez csak önön múlik! Egyébként ezek a kis falatok vegánok. Javasoljuk vegán tejfölös vagy vegán fokhagymás szószunkat. Együtt egyszerűen egy verset alkotnak.

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
500 g édesburgonya
1 viaszos burgonya
2 sárgarépa
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
2evőkanál őrölt lenmag
5evőkanál víz
3evőkanál burgonyakeményítő
1/2 csokor petrezselyem
2teáskanál tengeri só
1teáskanál currypor
1teáskanál őrölt paprika
3evőkanál növényi olaj
Só és bors ízlés szerint
Segédeszközök
Konyhai reszelő

Tápértékek

312 Kalóriát
47 g Szénhidrátokat
10 g Zsír
5 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő az összetevőket

Hámozza meg a burgonyát, a hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát. Mindent finomra reszelünk. Keverje össze az őrölt lenmagot a vízzel, és tegye a hűtőszekrénybe. Mossuk és szárítsuk meg, majd vágjuk finomra a petrezselymet.
Megjelölés készként
2.

Zöldségszárítás

Szórjuk meg a zöldségeket sóval, és hagyjuk állni 10 percig. Ezután tegye egy tiszta ruhába, és alaposan szárítsa meg.
Megjelölés készként
3.

Készítsük el a palacsintát

Keverjük össze a zöldségeket a lenmaggal, a keményítővel és a fűszerekkel, majd formázzunk belőlük egyforma méretű palacsintákat. Lapítsuk el őket enyhén a kezünkben.
Megjelölés készként
4.

Süssük meg a palacsintát

Melegítsünk fel egy serpenyőt, és tegyünk bele növényi olajat. A palacsintákat fokozatosan süssük, amíg mindkét oldaluk aranyszínű nem lesz.
Megjelölés készként
 Mentés PDF-ként