Medve fokhagymás mártogatós

A medve fokhagymás mártás az egyik abszolút kedvenc tavaszi ételünk. A medvehagyma szezonja körülbelül március végétől május elejéig tart, és erősen aromás. Annál fontosabb, hogy ezt a finomságot egy rendkívül egyszerű és gyors mártogatósban használjuk fel. Készítse el alacsony zsírtartalmú túróból és egy kis krémsajttal. Alternatívaként joghurtot, tejfölt vagy mascarponét is használhat.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1csokor medve fokhagyma
300 g zsírszegény túró
100 g friss sajt
1 bio citrom
1evőkanál olívaolaj
só és bors ízlés szerint
Segédeszközök
Turmixgép

Tápértékek

101 Kalóriát
3 g Szénhidrátokat
7 g Zsír
7 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő az összetevőket

Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk durvára a medvehagymát. A citromot forró vízben mossuk meg, reszeljük le a héját, és facsarjuk ki a levét.
Megjelölés készként
2.

Keverjük össze a mártást

Tegye az összes hozzávalót egy konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe, és kb. 1 percig turmixolja a legmagasabb fokozaton, amíg krémes mártás nem lesz belőle. Fűszerezze sóval és borssal.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként