Mézes-mustáros öntet
A mézes-mustáros öntet a legegyszerűbb salátát is igazi csemegévé varázsolja. A fűszeres mustár, az édes méz, az olaj, a só és a bors ízletes kombinációja adja meg a salátának a megfelelő varázsát. Ezt a salátaöntetet szívesen használjuk zöld spárga salátához, burgonya- és rukkola salátához, vagy céklasalátához. Mindent összerázunk egy edényben, és máris kész a tökéletes öntet a salátához!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1evőkanál mustár | |
1evőkanál méz vegán alternatíva: agave szirup | |
4evőkanál olívaolaj | |
1evőkanál balzsamecet | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
592
Kalóriát
22 g
Szénhidrátokat
56 g
Zsír
1 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Az öntet elkészítése
Keverjük össze az összes hozzávalót. A mi tippünk az, hogy rázza össze az összetevőket egy kis lezárt edényben.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Ha az öntetet vegánná szeretné tenni, méz helyett használjon agávészirupot.
A receptben megadott mennyiség egy adagnak felel meg, és egy nagy tál salátához elegendő.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.