Mézes-mustáros öntet

A mézes-mustáros öntet a legegyszerűbb salátát is igazi csemegévé varázsolja. A fűszeres mustár, az édes méz, az olaj, a só és a bors ízletes kombinációja adja meg a salátának a megfelelő varázsát. Ezt a salátaöntetet szívesen használjuk zöld spárga salátához, burgonya- és rukkola salátához, vagy céklasalátához. Mindent összerázunk egy edényben, és máris kész a tökéletes öntet a salátához!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1evőkanál mustár
1evőkanál méz vegán alternatíva: agave szirup
4evőkanál olívaolaj
1evőkanál balzsamecet
só és bors ízlés szerint

Tápértékek

592 Kalóriát
22 g Szénhidrátokat
56 g Zsír
1 g Fehérje

Munkamenet

1.

Az öntet elkészítése

Keverjük össze az összes hozzávalót. A mi tippünk az, hogy rázza össze az összetevőket egy kis lezárt edényben.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Ha az öntetet vegánná szeretné tenni, méz helyett használjon agávészirupot.
A receptben megadott mennyiség egy adagnak felel meg, és egy nagy tál salátához elegendő.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként
Címkék