Csicseriborsó curry

A csicseriborsó curry az ősz szimbóluma. Gyors, sok friss hozzávalót tartalmaz, és nagyon egészséges. A currypasztával és a finom fűszerekkel nagyon különleges ízélménnyé válik. Ráadásul a receptünk vegán. Egyébként ezt a finomságot nem tudjuk elképzelni friss koriander nélkül. Ha azonban Ön is abban a csapatban van, amelyik nem szereti a koriandert, használjon friss petrezselymet. Jó étvágyat!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1doboz kókusztej
1doboz csicseriborsó
2teáskanál sárga curry paszta
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 pirospaprika
150 g cukorborsó
2teáskanál curry fűszer
1teáskanál chilipor
1 piros chilipaprika nem kötelező
1/2csokor koriander
1evőkanál kókuszolaj
1 lime
só és bors ízlés szerint

Tápértékek

397 Kalóriát
25 g Szénhidrátokat
27 g Zsír
9 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítsük elő a hozzávalókat

A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. Távolítsuk el a paprika magházát, majd szeleteljük kockákra. Mossuk és szárítsuk meg, majd vágjuk finomra a koriandert. A lime héját lereszeljük, és a levét kicsavarjuk. A chili paprikát félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk és apróra vágjuk. Mossuk meg a cukorborsót. Tegyük a csicseriborsót egy szitába, és jól öblítsük le.
Megjelölés készként
2.

Pirítsunk meg mindent

Tegyünk kókuszolajat egy nagy serpenyőbe. Pirítsuk a fokhagymát és a hagymát 3 percig. Adjuk hozzá a paprikát és a chilit, és pirítsuk újra. Öntsük rá a kókusztejet. Adjuk hozzá a csicseriborsót, a cukorborsót és a currypasztát, és főzzük 10 percig.
Megjelölés készként
3.

Csicseriborsó curry - végleges

Adjuk hozzá az őrölt chilit, a koriandert, a lime levét és héját, valamint a curry fűszereket. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal. Rizzsel tálaljuk.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A currypaszták ma már minden szupermarketben kaphatók. Ha szereti a csípőset, adjon hozzá friss chilit és vörös currypasztát.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként