Csicseriborsó curry
A csicseriborsó curry az ősz szimbóluma. Gyors, sok friss hozzávalót tartalmaz, és nagyon egészséges. A currypasztával és a finom fűszerekkel nagyon különleges ízélménnyé válik. Ráadásul a receptünk vegán. Egyébként ezt a finomságot nem tudjuk elképzelni friss koriander nélkül. Ha azonban Ön is abban a csapatban van, amelyik nem szereti a koriandert, használjon friss petrezselymet. Jó étvágyat!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1doboz kókusztej | |
1doboz csicseriborsó | |
2teáskanál sárga curry paszta | |
1 hagyma | |
2 gerezd fokhagyma | |
1 pirospaprika | |
150 g cukorborsó | |
2teáskanál curry fűszer | |
1teáskanál chilipor | |
1 piros chilipaprika nem kötelező | |
1/2csokor koriander | |
1evőkanál kókuszolaj | |
1 lime | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
397
Kalóriát
25 g
Szénhidrátokat
27 g
Zsír
9 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük elő a hozzávalókat
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. Távolítsuk el a paprika magházát, majd szeleteljük kockákra. Mossuk és szárítsuk meg, majd vágjuk finomra a koriandert. A lime héját lereszeljük, és a levét kicsavarjuk. A chili paprikát félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk és apróra vágjuk. Mossuk meg a cukorborsót. Tegyük a csicseriborsót egy szitába, és jól öblítsük le.
Megjelölés készként
2.
Pirítsunk meg mindent
Tegyünk kókuszolajat egy nagy serpenyőbe. Pirítsuk a fokhagymát és a hagymát 3 percig. Adjuk hozzá a paprikát és a chilit, és pirítsuk újra. Öntsük rá a kókusztejet. Adjuk hozzá a csicseriborsót, a cukorborsót és a currypasztát, és főzzük 10 percig.
Megjelölés készként
3.
Csicseriborsó curry - végleges
Adjuk hozzá az őrölt chilit, a koriandert, a lime levét és héját, valamint a curry fűszereket. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal. Rizzsel tálaljuk.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A currypaszták ma már minden szupermarketben kaphatók. Ha szereti a csípőset, adjon hozzá friss chilit és vörös currypasztát.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.