Padlizsánragu
Padlizsánragu keleti csavarral: a köménynek, a szilvának és a gránátalma szirupnak köszönhetően. Ez a recept ideális mindazok számára, akik vegánul étkeznek, és nagy hangsúlyt fektetnek a változatosságra. Próbálja ki, és meglátja, milyen jó ízű lehet a padlizsánragu paprikával és szilvával.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
750 g padlizsán | |
1 sárga paprika | |
6 szilva | |
500 ml zöldségalaplé | |
5evőkanál olívaolaj | |
2teáskanál só | |
2teáskanál koriander | |
2teáskanál kömény | |
2teáskanál gránátalma szirup | |
2 babérlevél | |
1 fahéjrúd | |
2 hagyma | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
Mozsár |
Tápértékek
276
Kalóriát
18 g
Szénhidrátokat
19 g
Zsír
5 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a padlizsánt
A padlizsánt mossa meg, és vágja körülbelül 2 cm-es darabokra. Egy szitán át szórja meg sóval, és tegye félre.
Megjelölés készként
2.
Készítse elő a hozzávalókat.
A paprikákat magozza ki, a szilvát magozza ki, és mindkettőt vágja kb. 2 cm-es darabokra.
Megjelölés készként
3.
Olajat melegítünk
Melegíts fel egy edényt olívaolajjal.
Megjelölés készként
4.
Sauté
Öblítse le a padlizsánokat hideg vízzel, törölje szárazra, és tegye a hagymával együtt a fazékba. Amikor a hagyma áttetsző, adja hozzá a szilvát és a paprikát. Öntse hozzá a zöldséglevest, és adja hozzá a gránátalma-szirupot.
Megjelölés készként
5.
Felcsigázni
A koriandert és a köményt törje durvára, és a babérlevéllel és a fahéjjal együtt adja a raguhoz.
Megjelölés készként
6.
Fejezze be a padlizsánragut
Főzze körülbelül 20 percig, amíg a ragu eléri a kívánt állagot. Tálalás előtt távolítsa el a babérleveleket és a fahéjat.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összeteFízvők alapján. Eltérések lehetségesek.