Paradicsomos és mozzarellás szendvicsek

A paradicsomos-mozzarellás panini igazi olasz klasszikus, amelyben minden van. Egyszerű, jó hozzávalók és aromás ízvilág. Tökéletes nassolnivaló két étkezés között. De a paninik büféasztalokon vagy kisebb vacsoraként is remekül fogyaszthatók. Az olaszból lefordítva a Panino (egyes számban) egyszerűen szendvicset jelent. A paradicsomon és a mozzarellán kívül számos más finomsággal is felturbózhatja a paninit. A kreativitásnak határok ismételten nem szabhatók!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
8szelet fehérkenyér Választhat, a jól felszerelt szupermarketekben panini kenyeret is vásárolhat.
2 nagy paradicsom
150 g mozzarella
8TK genovai pesto
60 g parmezán vagy vegetáriánus keménysajt
4szál friss bazsalikom
só és bors ízlés szerint
Eszközök
1 kontaktgrill nem kötelező

Tápértékek

307 kalória
21 g szénhidrát
17 g zsír
16 g fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő az hozzávalókat

A paradicsomot mossa meg és szeletelje vékonyra. Szeletelje a mozzarellát vékony szeletekre. Mossa meg, szárítsa ki és vágja nagyobb darabokra a bazsalikomot. Reszelje le a parmezán sajtot.
Megjelölés készként
2.

Panini feltétek

Kenjen egy vékony réteg pesztót minden kenyérszeletre. A tetejére kerül a mozzarella, a paradicsomszeletek, a parmezán sajt és a bazsalikom. Ízesítse sóval és borssal, majd helyezze a másik szelet kenyeret a szendvics tetejére.
Megjelölés készként
3.

A panini sütése

Süsse a paninit kontaktgrillen vagy serpenyőben kevés olajon vagy sütőben, amíg a sajt megolvad, és a kenyér szép ropogósra sül.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékeket az alapanyagok alapján becsüljük meg. Valójában ezek változhatnak.
 Mentés PDF-ként