Quesadilla
A quesadilla egy igazi mexikói klasszikus és gyors mindennapi étel. Vegyünk két tortillát, tegyünk közéjük sajtot és tetszés szerinti feltétet, és hagyjuk az egészet a serpenyőben megpirulni. A sajtos quesadillák előételként vagy nagy étkezések közötti nasiként is nagyszerűek. A mexikói klasszikusokkal partikon, büféasztalokon vagy akár munkába menet gyors ebédként is betalálhat. Ma egy vegetáriánus változatot készítünk kukoricával és paprikával. A quesadillák tetejére azonban szinte bármi kerülhet, amihez kedve van. A csirke, a darált hús, mindenféle zöldség és még sok minden más is jó választás. Próbálja ki! Tipp: A quesadilla mellé finom tejfölös mártogatós illik!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
4 búzából készült tortilla | |
150 g Gouda sajt vagy Emmentáli sajt vagy tetszés szerinti sajt | |
1 piros paprika | |
100 g kukorica | |
1 újhagyma | |
1teáskanál növényi olaj | |
só és bors ízlés szerint | |
chilipehely nem kötelező |
Tápértékek
506
Kalóriát
33 g
Szénhidrátokat
28 g
Zsír
26 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az összetevőket
Reszeljük le a sajtot. Mossuk meg a paprikát és az újhagymát. Távolítsa el a paprikák magjait, és vágja őket kisebb kockákra. Az újhagymát pedig finom kis karikákra. Szárítsuk meg a kukoricát.
Megjelölés készként
2.
Süsse meg a quesadillas
Melegítsük fel a növényi olajat egy serpenyőben közepes lángon. Helyezze a búzából készült tortillát a serpenyőre. A tetejére sajtot, paprikát, kukoricát és újhagymát teszünk. Sóval, borssal vagy chilipehellyel fűszerezzük. Amikor a sajt olvadni kezd, tegye rá a második búzatortaillát, nyomja meg enyhén, és fordítsa meg az egészet. Süssük 2-3 percig, amíg a tortilla aranybarnára sül, és a sajt teljesen megolvad. Vágja a quesadillát negyedekre vagy hatodokra, és élvezze.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.