Quiche tonhal-spenótos töltelékkel
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
250 g liszt | |
1 tojás | |
125 g vaj | |
1csipet só | |
200 ml tejszín | |
2 tojás | |
1doboz tonhal (saját levebén) | |
200 g spenót (friss) | |
1marék kesudi=o | |
1 hagyma | |
100 g gouda sajt | |
1TK provence-i fűszernövények | |
só és bors (ízlés szerint) |
Felszerelés
Ragasztófólia | |
Tartós forma |
Tápértékek
510
kalória
34
szénhidrát
34
zsír
13g
fehérje
Munkamenet
1.
A tésztához:
A lisztből, a tojásból, a hideg vajból és a sóból keverje ki a tésztát, csomagolja fóliába és hagyja 30 percig hűlni.
Megjelölés készként
2.
A töltelék elkészítése:
Hámozza meg és vágja fel a hagymát. Szárítsa meg jól a tonhalat. A kesudiót vágja apróra. Mossa meg és szárítsa meg a spenótot.
Megjelölés készként
3.
A tejszínt és a tojást verje fel, ízesítse provence-i fűszernövényekkel, sóval, borssal. A Gouda sajtot vágja szeletekre.
Megjelölés készként
4.
Melegítse elő a sütőt
Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra felső/alsó fűtéssel.
Megjelölés készként
5.
Kinyújtjuk a tésztát
Lisztezett munkalapon nyújtsa ki a tésztát úgy, hogy kicsit nagyobb legyen, mint a forma. Töltse ki a formát a tésztával, és enyhén nyomja hozzá. Villával szúrja be többször.
Megjelölés készként
6.
Süt!
Tegye egy tálba a spenótot, a tonhalat és a kesudiót, majd öntse rájuk a tejszínes keveréket. Szórja meg Gouda sajttal, és süsse körülbelül 45 percig.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.