Saláta Lyoner csemege szalámival
A Lyoner csemege szalámival készült saláta egy bajor klasszikus, amely remekül ízlik uzsonnára, sörfesztiválon a kertben, de ebédre vagy vacsorára is. Ez az ízletes és kiadós saláta minden alkalomra alkalmas. Azért is, mert nagyon egyszerű elkészíteni. A klasszikus szalámisaláta lyoni csemege szalámiból készül. Adjunk hozzá hagymát, uborkát és finom öntetet. Ha könnyíteni szeretne rajta, adjon hozzá néhány retket és petrezselymet. Tálalja köretként vagy pereccel vagy kenyérszelettel. Jó étvágyat!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
400 g Lyoner csemege szalámi | |
1/2 hagyma | |
150 g uborka | |
1csokor metélőhagyma | |
4evőkanál fehérborecet | |
4evőkanál növényi olaj | |
1evőkanál édes mustár | |
1evőkanál cukor | |
só és bors ízlés szerint |
Segédeszközök
Élelmiszer-feldolgozó / aprítóval ellátott élelmiszer-feldolgozó opcionális |
Tápértékek
420
Kalóriát
8 g
Szénhidrátokat
37 g
Zsír
14 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az összetevőket
Hámozzuk meg a lyonert, és vágjuk vékony csíkokra, szeletekre vagy kockákra. Hámozza meg a hagymát és vágja csíkokra. Az uborkát hosszában szeletekre vágjuk. A metélőhagymát megmossuk, megszárítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
Megjelölés készként
2.
Keverje össze a salátát
Az összes hozzávalót alaposan keverjük össze, és sóval és borssal ízesítsük. Tálalás előtt legalább 1 órát hagyjuk állni a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Készítse el a salátát ízlése szerint. Sokan szeretnek egy kis sajtot a salátájukban. Mit szólna egy kis goudához?
A salátát nem hagyományos olajjal vagy ecettel is feldobhatja.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.