Sárgarépa Pesto
A répapesto a mai nap sztárja: Ez az ízletes keverék a tésztához abszolút sláger. A fő összetevő a répa zöldje, amelyet soha nem kell kidobni. A pesto szintén vegán, és parmezán sajt nélkül is igazi csemege. Szeretjük a szemétmentes ételeket, amelyek a pocakunkat is kényeztetik. Mi a helyzet Önnel? Tehát próbálja ki gyorsan. A pesto különösen házi tésztával ízletes.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
200 g sárgarépa zöldje | |
2 gerezd fokhagyma | |
100 g kesudió | |
4evőkanál élesztőpehely | |
1 citrom | |
4evőkanál olívaolaj | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
1 Keverő |
Tápértékek
329
Kalóriát
16 g
Szénhidrátokat
22 g
Zsír
11 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük elő a hozzávalókat
Mossuk meg és szárítsuk meg a sárgarépa zöldjét. Hámozza meg és aprítsa durvára a hagymát és a fokhagymát. Facsarja ki a citromlevet.
Megjelölés készként
2.
A pesto turmixolása
Az olívaolaj kivételével az összes hozzávalót egy turmixgépbe tesszük, és közepes sebességgel turmixoljuk. Fokozatosan adagoljuk az olívaolajat, amíg el nem éri a kívánt állagot. Fűszerezze sóval és borssal.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.