Speculatius Tiramisu
Speculatius Tiramisu almás-fahéjas kompóttal. Igazán karácsonyi desszert! Mert legyünk őszinték: semmi sem működik karácsonykor Spekulatius keksz nélkül. Ezért a finom kekszet kávéba áztattuk, fahéjas mascarponés krémmel bevontuk, és közvetlenül a befejezés előtt almakompóttal kentük meg. Ez a vékony kakaóréteggel megszórt alkotás nemcsak vizuálisan, hanem ízben is ellenállhatatlan. A Mikulás garantáltan eljön, és ellopja a maradékot a hűtőből. Becsületszavunkra!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
4evőkanál instant kávépor | |
500 g Spekulatius keksz | |
500 g mascarpone | |
500 g zsírszegény túró | |
4adag alma-fahéjas kompót | |
80 g barna cukor | |
2 tojássárgája | |
2evőkanál sütő kakaó | |
2teáskanál fahéj | |
1csomag vaníliás cukor | |
1csipet só |
Eszközök
Sütőedény | |
Csillagvágó opcionális |
Tápértékek
565
Kalóriát
63 g
Szénhidrátokat
28 g
Zsír
13 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készüljünk fel
Forraljuk fel a kávéport körülbelül 300 ml vízzel, majd hagyjuk kihűlni. A mascarponét, a tojássárgáját, a barna cukrot, a fahéjat, a zsírszegény túrót és a vaníliás cukrot keverjük homogénre.
Megjelölés készként
2.
Rétegezzük a tiramisut
a német Spekulatius fűszerkekszet áztassuk be rövid időre hideg kávéba, majd béleljünk ki vele egy tepsit. Fedjük be egy vékony réteg krémmel, és ismételjük meg az eljárást. Az utolsó kekszrétegre kenjük rá az almás-fahéjas kompótot, majd az utolsó réteg mascarponekrémet. A tiramisut legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
Megjelölés készként
3.
A tiramisu díszítése
Ha kívánjuk, óvatosan helyezzük a tiramisu tetejére a kivágót, és szórjuk meg kakaóval. Ismételjük ezt a folyamatot, amíg szép minta nem alakul ki, és az egész tiramisut be nem borítja a kakaó.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.