Speculatius Tiramisu

Speculatius Tiramisu almás-fahéjas kompóttal. Igazán karácsonyi desszert! Mert legyünk őszinték: semmi sem működik karácsonykor Spekulatius keksz nélkül. Ezért a finom kekszet kávéba áztattuk, fahéjas mascarponés krémmel bevontuk, és közvetlenül a befejezés előtt almakompóttal kentük meg. Ez a vékony kakaóréteggel megszórt alkotás nemcsak vizuálisan, hanem ízben is ellenállhatatlan. A Mikulás garantáltan eljön, és ellopja a maradékot a hűtőből. Becsületszavunkra!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
4evőkanál instant kávépor
500 g Spekulatius keksz
500 g mascarpone
500 g zsírszegény túró
4adag alma-fahéjas kompót
80 g barna cukor
2 tojássárgája
2evőkanál sütő kakaó
2teáskanál fahéj
1csomag vaníliás cukor
1csipet
Eszközök
Sütőedény
Csillagvágó opcionális

Tápértékek

565 Kalóriát
63 g Szénhidrátokat
28 g Zsír
13 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készüljünk fel

Forraljuk fel a kávéport körülbelül 300 ml vízzel, majd hagyjuk kihűlni. A mascarponét, a tojássárgáját, a barna cukrot, a fahéjat, a zsírszegény túrót és a vaníliás cukrot keverjük homogénre.
Megjelölés készként
2.

Rétegezzük a tiramisut

a német Spekulatius fűszerkekszet áztassuk be rövid időre hideg kávéba, majd béleljünk ki vele egy tepsit. Fedjük be egy vékony réteg krémmel, és ismételjük meg az eljárást. Az utolsó kekszrétegre kenjük rá az almás-fahéjas kompótot, majd az utolsó réteg mascarponekrémet. A tiramisut legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
Megjelölés készként
3.

A tiramisu díszítése

Ha kívánjuk, óvatosan helyezzük a tiramisu tetejére a kivágót, és szórjuk meg kakaóval. Ismételjük ezt a folyamatot, amíg szép minta nem alakul ki, és az egész tiramisut be nem borítja a kakaó.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként