Sült zabpehely a forrólevegős fritőzből
A forrólevegős fritőzből sült zabpehely olyan, mint egy gyümölcsös reggeli sütemény. Természetesen vegán, gyorsan elkészíthető és remek reggeli étel. Mire vár még? Dobja fel a reggelijét!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1 érett banán | |
60 g zabpogácsa | |
20 g chia mag | |
240 ml vegán tej alternatívája | |
115 ml szójajoghurt vagy kókuszjoghurt | |
60 g mogyoróvaj | |
2evőkanál juharszirup | |
100 g áfonya | |
50 g szeder | |
50 g eper |
Eszközök
Forrólevegős sütő |
Tápértékek
187
Kalóriát
22 g
Szénhidrátokat
8 g
Zsír
6 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük elő a hozzávalókat
Hámozzuk meg a banánt. Mossuk meg az áfonyát és az epreket. Az epreket vágjuk szeletekre.
Megjelölés készként
2.
Sült zabpehely elkészítése
A banánt pépesítsük a forrólevegős sütő tepsijében. Adjuk hozzá a többi hozzávalót a szeder és az eper kivételével, és keverjük össze az egészet. A tésztára elhelyezzük az epret és a szedret.
Megjelölés készként
3.
Sült zabpehely
Süssük forrólevegős fritőzben 20 percig 180 °C-on.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.