Szalonnás muffinok
A szalonnás muffinok elsőre talán kicsit furcsán hangzanak, de imádni fogja őket. Egy praktikus ínyencségnek nem muszáj minden alkalommal édesnek lennie. Ezek a sós cupcake-ek szalonnával és hagymával alkalmasak bármilyen partira, tervezett ételkészítéshez, azaz dobozoláshoz, vagy egyszerűen csak szórakozásból. És juharszirupos mázzal és egy kis szalonnával ezek a kis sütemények igazán lenyűgözőek. Miért is ne próbálná ki most azonnal?!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
2 hagyma | |
150 g kockára vágott szalonna | |
70 g vaj | |
2 tojás | |
250 g liszt | |
250 ml író | |
3TK sütőpor | |
1EK cukor | |
1TK só |
A feltéthez
10Szelet szalonna | |
1EK juharszirup | |
200 g krémsajt | |
20 g vaj | |
50 g porcukor |
Eszközök
konyhai robotgép nem kötelező | |
vagy kézi mixer | |
12 muffinforma | |
csillagvégű díszítőzacskó nem kötelező |
Tápértékek
294
Kalóriát
24 g
Szénhidrátokat
18 g
Zsír
9 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A tésztához
Hámozzuk meg a hagymát és vágjuk apróra. A hagymát serpenyőben a szalonnával és 20 g vajjal addig pirítsuk, amíg a hagyma üveges lesz, a szalonna pedig ropogósra sül. Hagyjuk kihűlni
Megjelölés készként
2.
A sütő előmelegítése
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra felső és alsó fűtőtesttel.
Megjelölés készként
3.
A tészta kveretetése
Keverjük össze a szalonnás keveréket a tojással és az íróval. Adjuk hozzá a maradék vajat, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót, és keverjük simára konyhai robotgéppel vagy kézi mixerrel.
Megjelölés készként
4.
A maffinok sütése
A tésztát egyenletesen osszuk el a muffin formákban. Süssük körülbelül 25 percig. Végezzük el a tesztet egy fogpiszkálóval. Hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
5.
A feltéthez
A szalonnát serpenyőben kis lángon ropogósra sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
6.
A cukormáz elkészítése
A vajat, a krémsajtot, a juharszirupot és a porcukrot robotgépben vagy botmixerben jól összekeverjük. Adjunk hozzá 1 EK zsírt.
Megjelölés készként
7.
A szalonnás kosarkák diszítése
Morzsoljuk össze a szalonnát a kezünkkel. Kenjük meg a kosarakat cukormázzal (a legjobb, ha díszítőzacskóval tesszük), és szórjuk meg szalonnával.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összeteFízvők alapján. Eltérések lehetségesek.