T-Bone Steak a grillről
A T-bone steak grillezése mindig túl bonyolultnak tűnik? Nem az! Fontos a helyes technika! Ma megmutatjuk, hogyan szeretjük grillezni a T-bone steakünket. Ez azt jelenti, hogy először minden oldalról maximális hőfokon grillezzük, majd közvetett hőfokon (azaz ahol a hús nincs közvetlen hőnek kitéve) párolja. Ahhoz, hogy jól működjön, a legjobb, ha fedéllel ellátott grillt használ. A legegyszerűbb gázgrillel, de egy faszenes grillel is működik. Próbálja ki! Tipp: A biztonság kedvéért használhat húshőmérőt is a hús sütése közben. A közepesen átsült steakhez 54 °C-os maghőmérséklet az ideális.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
2 T-bone steak kb. 3 cm vastag | |
durva só |
Eszközök
1 gázgrill | |
1 grillcsipesz |
Tápértékek
987
Kalóriát
2 g
Szénhidrátokat
32 g
Zsír
172 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Öblítse le a steaket
Öblítse le a steaket hideg víz alatt, és törölje szárazra.
Megjelölés készként
2.
Készítse elő a grillt
Melegítse elő a grillt a lehető legmagasabb hőmérsékletre, de tartsa fenn a közvetett zónát (például egy 4 égős gázgrillnél a két bal oldali égőt bekapcsolhatja, de a két jobb oldali égőt kikapcsolva hagyhatja).
Megjelölés készként
3.
Grill steak
Grillezze a T-bone steaket közvetlen tűzön, mindkét oldalról kb. 3 percig (az extra szép grillezési nyomok érdekében félidőben 45-90°-ban megforgathatja).
Megjelölés készként
4.
Hagyja főni a steaket
Helyezze a steaket a grill azon részére, amely nincs közvetlen hőnek kitéve, és hagyja sülni kb. 10 percig. A szeletelés előtt hagyja a steaket rövid ideig pihenni a hús szaftjának optimális eloszlása érdekében. Szeletelje fel, szórja meg sóval és fogyaszthatja is.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.