Töltött paradicsom
A töltött paradicsom gyorsan elkészíthető, de mégis különleges köret – a következő grillpartira vagy csak úgy. A vegetáriánus kuszkusz töltelék diós és fűszeres jelleget kölcsönöz a receptnek. Az ínyencek tudják, hogy a parmezán nem vegetáriánus. Ezért minden vegetáriánusnak azt tanácsoljuk, hogy vásárláskor keressen vegetáriánus alternatívát. A recept könnyen módosítható vegán verzióra, ha kihagyjuk a sajtot, vagy más vegán alternatívát használunk. Jó étvágyat!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
4 nagy paradicsom | |
100 g kuszkusz | |
140 ml víz | |
1csipet cukor | |
1 citrom | |
1/4csokor petrezselyemzöld | |
100 g reszelt vegetáriánus parmezán | |
1csipet só |
Tápértékek
195
Kalóriát
21 g
Szénhidrátokat
7 g
Zsír
12 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük el a kuszkuszt
Forralja fel a vizet a cukorral és a sóval, öntse rá a kuszkuszra, és hagyja megduzzadni.
Megjelölés készként
2.
Készítse elő a hozzávalókat
Préselje ki a citromok levét. Reszelje le a parmezán sajt felét. Adjon mindent a kuszkuszhoz.
Megjelölés készként
3.
Fedje fel a paradicsomot
Mossa meg a paradicsomot, vágja le a tetejét, és távolítsa el a húsát. Keverje össze a gyümölcspépet a kuszkusszal.
Megjelölés készként
4.
Melegítse elő a sütőt
Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra
Megjelölés készként
5.
Töltse meg a paradicsomokat
öntse a tölteléket a paradicsomokba, reszelje rá a maradék parmezán sajtot, és fedje le. Süsse körülbelül 20 percig.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összeteFízvők alapján. Eltérések lehetségesek.
Ha van fedős grillünk, akkor a paradicsomot könnyen megsüthetjük a grillen. Egyszerűen csak közvetett hőn, ne közvetlenül a láng felett, zárt fedéllel grillezzen, amíg megpuhul és a sajt elolvad.